|

Kuşlar öğrencilere kanat olacak

Karaman'da yok olmaya yüz tutan kuşlar, fotoğrafçı Kürşat Akın'ın objektifine takıldı. Sanatçının çektiği 62 fotoğraf “Karaman’ın Kuşları” sergisinde toplandı. 5 Haziran'a dek sürecek serginin geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:23 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Karaman'ın Kuşları sergisinde, kuş gözlemcisi Kürşat Akın'ın objektifinden çekilmiş 62 kuş fotoğraf yer alıyor. Caddebostan Kültür Merkezi'nde ziyarete açılan sergi, nesli yok olmaya yüz tutmuş kuşları gün yüzüne çıkarırken, Karaman'daki kuş türlerindeki çeşitliliğe de dikkat çekiyor. Yüksek kayalıkta yaşayan kartaldan, evlerin çatısında yaşayan kerkeneze kadar farklı türdeki kuşlar birbirinden ilgi çekici fotoğraflarla sergide yer alıyor. Duru Bulgur'un eğitime destek vermek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesinden elde edilecek tüm gelir, ihtiyaç sahibi öğrenciler için İstanbul Karamanlılar Eğitim Vakfı'na bağışlanacak.



BORCUMUZU ÖDÜYORUM


Fotoğrafçı Kürşat Akın, "Hem çocuğum hem de hepimizin geleceği için bu projede yer aldım. Yaşadığımız topluma hizmet etmek her bireyin borcu. Ben de borcumu böyle ödüyorum" dedi. Her biri farklı türden, farklı zamanlarda çekilmiş ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelen kuşları fotoğraflayan Akın, tarımdaki bilinçsiz ilaçlama ve sehirleşmenin kuşların yaşam alanlarını yok ettiğini söylüyor. Sergide Anadolu Sıvacısı, Benekli Sinekkapan, Florya, Gri Balıkçıl, Karaçaylak, Keten Kuşu, Kızıl Bacak, Kızıl Gerdan, Şahin ve Sarı Gagalı Dağ Kargası gibi birçok kuş türünü görmek mümkün.



Sırada kitap var


Projenin diğer ayağını ise kapsamlı bir kitap hazırlandı. Nesli tükenmekte olan kuş türleri hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan kitapta 92 adet kuş fotoğrafı yer alıyor. Türlerin özellikleri ve günümüzdeki durumu hakkında bilgi veren kitap, kuşların dünyası hakkında ilgi çekici bilgileri de meraklılarına sunuyor.


#Karaman’ın Kuşları
#Karaçaylak
#Keten Kuşu
#Kızıl Bacak
#Kızıl Gerdan
8 yıl önce