|

Haliç'teki bilim merkezi göz kamaştıracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabından müjdesini verdiği Haliç Tersane Bilim Merkezi Projesi’nin detayları ortaya çıktı. Projenin peyzaj alanı 43 bin 961 metrekare, toplam proje alanı ise 74 bin 940 metrekare. Merkezde giriş holü ve müze mağazası, sergi holü, sinema salonu, kuluçka ve hızlandırma merkezi ve dene yap teknoloji atölyesi, dijital kütüphane, restoran ve kafeterya, deneyim merkezi, eğitim atölyeleri, sergi üretim ve bakım atölyesi ve inovasyon merkezi olacak. Merkez yılda 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 00:45 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Havadan görüntülenen Rami Kışlası, proje çalışması bittiğinde 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul’un kültür ve sanat alanında cazibe merkezlerinden biri olacak.
Havadan görüntülenen Rami Kışlası, proje çalışması bittiğinde 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul’un kültür ve sanat alanında cazibe merkezlerinden biri olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, Türkiye’nin en büyük kütüphanesini kurmak için çalışmaların sürdürüldüğü Rami Kışlası’nda, binaların restorasyonunun tamamlanmasının ardından milyonlarca kitap okurlarla buluşacak. Havadan görüntülenen Rami Kışlası, proje çalışması bittiğinde 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul’un kültür ve sanat alanında cazibe merkezlerinden biri olacak.

7 MİLYON KİTAP YER ALACAK

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, “Burası, Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olarak planlanıyor. Öncelikle burada çok kapsamlı bir şehir kütüphanesi yer alacak. Çocuk, sanat gibi tematik kütüphaneler olacak. 7 milyon kitabın içinde olacağı bir kütüphane öngörülüyor. Burası kültürel, sosyal ve sanatsal olarak çok farklı işlevlerin eş zamanlı, bir arada yürütüldüğü çok özel bir mekan olacak. Proje bittiğinde dünyanın en büyük kitap ve kütüphane vadisi ortaya çıkmış olacak” şeklinde konuştu.

#Coşkun Yılmaz
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce