|

'Leyla'nın Evi' tiyatro severlerle buluştu

Türkiye'nin birçok bölgesinde sahnelenen 'Leyla'nın Evi' adlı tiyatro oyunu Kırklareli'nde tiyatro severlerle buluştu.

Yeni Şafak
09:55 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:04 - 6/04/2016 Çarşamba
IHA

Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün organize ettiği "4.Tiyatro Şenliği" kapsamında sahnelenen oyun Rektörlük Kültür Merkezi'nde sahnelendi.



Zülfü Livaneli'nin 2006 yılında çıkardığı "Leyla'nın Evi" adlı romanından esinlenerek sahnelenen oyuna Kırklarelililerin ilgisi büyüktü. Nedim Saban'ın kurucusu olduğu Tiyatrokare tarafından sahneye koyulan oyunda, çeşitli hilelerle evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisinin hikayesi anlatılıyor.



Leyla'nın Evi oyunu oyuncularından tiyatro sanatçısı Ayça Varlıer, oyuna ilişkin yaptığı açıklamasında, "Kuşak farkını anlatan Leyla'nın evi, yaklaşık 70 bin baskı yapmış bir kitaptan uyarlanan bir oyundur. Bunun konusu ise, esasında iki kadın arasında geçen, iki farklı kuşağa ait olan kadınların biraraya gelmesini anlatan, bir yandan da Leyla karakterinin, Osmanlı döneminden yetişen bir ailenin kızı olan, gelenekleri, görenekleri tam bir İstanbullu geleneklerine ait olan bir aileden yetişen bir karakterin, aynı zamanda da 3.kuşak Almanya'da gelişen bir Türk ailenin kızıyla şiddet görmüş, öfkesini, isyanını dışarı vuramamış, Almanya'dan kaçıp Türkiye'ye gelerek müzikle kendini ifade etmeye çalışan bir genç kuşağa ait iki kadının hikayesini anlatan bir hikaye" dedi.


#'Leyla'nın Evi' tiyatro severlerle buluştu
8 yıl önce