|

Limon ağacı biber verdi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde limon ağacındaki bibere benzeyen limonlar görenlerin ilgisini çekiyor. Narenciye üreticisi olan Ayşe Can, limon ağacının ilk kez bibere benzeyen meyve verdiğini gördüğünü belirterek, "Artık salatada hem limon hem de biber olarak kullanırsın" diye arkadaşlarım şaka yapıyorlar" dedi.

Yeni Şafak
16:01 - 6/11/2018 Salı
Güncelleme: 16:16 - 6/11/2018 Salı
AA
Yerli limon cinsinde şekil bozukluğunun olduğu belirtildi.
Yerli limon cinsinde şekil bozukluğunun olduğu belirtildi.

İlçeye bağlı Kuzuculu Mahallesi'nde narenciye üreticisi olan Ayşe Can, evinin önünde bulunan limon ağacında biber görünümlü limonları görünce şaşırdı.

Can, yaptığı açıklamada, yıllardır evinin önünde bulunan limon ağacının ilk kez bibere benzeyen meyve verdiğini gördüğünü söyledi.


Ağaçta hem limon hem biber var

Limonları görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediğini ifade eden Can'ın açıklaması şöyle:

  • "Komşularım benimle şakalaşarak biber görünümlü limonlarım için 'Artık salatada hem limon hem de biber olarak kullanırsın' diyorlar. Ağaçta güzel bir görüntü oluşturuyorlar. Ağaçta hem limon hem de biber var adeta."

Şekil bozukluğu ortaya çıktı

Dörtyol İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Kıymacı da yerli limon cinsinde şekil bozukluğunun ender rastlanan bir olay olduğunu belirtti.

Kıymacı, ağacın bulunduğu ortamın yakınlarında başka ağaçların tozlaşması ve mevsimsel etkenlerinden dolayı meyvelerde bu tür şekil bozukluklarının ortaya çıkabileceğini kaydetti.


#Biber
#Limon
5 yıl önce