|

Lösemili oğlu için Alman donöre yalvardı

Lösemi ile 3 yıldır mücadele eden 19 yaşındaki Kadir Küçük'ün hayata tutunmasını sağlayacak ilik Almanya'da bulundu. Annesi Aysel Küçük donörün daha önce gelmesi gerektiğini fakat işleri yüzünden gelemediğini söyleyerek "İnşallah gelirsin kardeşim, çocuğumu kurtarırsın" diye dua etti. Kadir'in ilik nakli 14 Ocak'ta yapılacak.

Yeni Şafak
12:16 - 9/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:43 - 9/01/2016 Cumartesi
DHA

İzmit'in Alikahya Mahallesi'nde oturan Hasan ve Aysel Küçük çiftinin oğulları Kadir Küçük'e 3 yıl önce tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde lösemi teşhisi konuldu. Aile bireylerinde yapılan incelemede uygun kemik iliği bulunamayınca aile Kemik İliği Bankası'na başvurarak, uygun iliğin bulunması için beklenmeye başlanıldı. Uygun ilik Almanya'da bulunan bir kişide bulundu. Almanya'daki donör ile görüşülerek, 14 Ocak günü için anlaşılarak kemik iliği nakli yapılacak. Kadir Küçük'ün, 14 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek Alman donörden alınacak kemik iliğinin nakledilmesi ile sağlığına kavuşması bekleniyor.



"O kardeşe sesleniyorum.Çocuğumu kurtarsın"


Aysel Küçük oğlunun hayatının kurtulması için Alman donöre yalvardı. Aysel Küçük, Alman donörün anlaştıkları gün gelmesini isteyerek, "Oğlum günden güne eriyor. Çocuğum ölüm döşeğinde. Almanya'da bir donör bulundu. Daha önce gelecekti bazı aksamalar ve işleri nedeniyle gelemedi. Şimdi 14 Ocak günü için anlaşma sağlandı. Gelecek kişi oğlumun canını kurtaracak. İnşallah gelirsin kardeşim, çocuğumu kurtarırsın, "Allah razı olsun" deriz bizde. Gelsen de gelmesen de Allah razı olsun. O kardeşe sesleniyorum. Çocuğumu kurtarsın. Allah çok büyük kapılar açar ona. Çocuğum 19 yaşında, çocuğum ölüm döşeğinde, çocuğum eriyor" dedi.




Nakil sonrası için yardım istedi


Aysel Küçük oğlunun ilik naklinden sonra uygun koşullarda kalması gerektiğini ifade ederek, yardım istedi. Eşinin emekli maaşı ile geçindiklerini belirten Aysel Küçük, "Eğer ilik nakli başarılı geçerse doktorlar oğlumun hijyenik ve havadar bir yerde kalması gerektiğini söylediler. Eşim emekli, kazancımız belli. Biz nasıl o şartlarda oğlumun tedavisini sürdüreceğiz. Oğlumun sağlığı için bize sahip çıkılmasını istiyorum" diye konuştu.


#donör
#ilik
#ilik nakli
#Lösemi
8 yıl önce