|

Macera tutkunları yarıyıl tatilinde Muğla'yı tercih etti

Yaz aylarında çok sayıda turistin ziyaret ettiği Muğla, kültürel varlıkları ve muhteşem doğasıyla yarıyıl tatilinde de macera ve doğa tutkunlarının adresi oldu.

Yeni Şafak
12:23 - 27/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:23 - 27/01/2016 Çarşamba
AA

Sömestir tatilini Muğla ve ilçelerinde geçirenlerden bir bölümü dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Babadağ'dan atlayış yapıyor, kimileri de rüzgar sörfünü tercih ediyor. Kış mevsiminde açık kalan bir kaç butik otelde konaklayan bazı ziyaretçiler ise ismini antik Karia döneminden alan, 800 kilometreyi bulan patika yollarıyla alternatif turizm çeşitliliği sunan Karia Yolu'nda yürüyüş yaparak doğal güzellikleri fotoğraflıyor.



"Dört mevsim turizme elverişli"


Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Muğla ve ilçelerinin iklimi ve elverişli hava şartları sayesinde dört mevsim turizme elverişli olduğunu söyledi.Yarıyıl tatilinde özellikle macerasever ve doğa tutkunu tatilcilerin tercihini Muğla'dan yana kullandıklarını vurgulayan Çelik, "Özellikle kış şartlarında daha çok kullanılan Babadağ'daki bin 200 pistinden havalanan yamaç paraşütçüleri, Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı bulurken Gökova Körfezi'nde de rüzgar ve uçurtma sörfü yapma heyecanını yaşıyor. Ayrıca birçok tatilci ise Bodrum'da havaların müsait olması dolayısıyla yelken sporu yapıyor" dedi. Muğla'nın ikliminin çevredeki bir çok kente göre ılıman olmasının avantaj sağladığına işaret eden Çelik, Denizli, Burdur, Isparta, Aydın ve İzmir'den çok sayıda ziyaretçiyi yarıyıl tatilinde kentte ağırladıklarını dile getirdi.



Öğrenciler kültür turuna geliyor


Çok sayıda öğrencinin ailesiyle bölgedeki kültür turlarına katıldığını anlatan Çelik, ziyaretçilerin özellikle Dalyan'daki Kaunos Antik Kenti ve kaya mezarları, Yatağan'da Stratonikeia Antik Kenti ve diğer ören yerlerini gezerek vakit geçirdiklerini ifade etti. Doğayla baş başa, köy köy dolaşarak tatil yapmak isteyenlerin Muğla ve ilçelerini tercih ettiğini belirten Çelik, "Bu kapsamda çok sayıda ziyaretçi de bölgedeki yürüyüş ve bisiklet rotalarını kullanarak güzel bir gün geçiriyor. Doğayı, sessizliği sevenler, özellikle yoğun çalışan insanlar bu bölgeyi tercih ediyor" diye konuştu.


#Kış turizmi
#Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik
#Muğla
#yarıyıl tatili
#yerli turist
8 yıl önce