|

Mehmet Nazım'ın ölüm ilanı şaşırttı

Şair Nazım Hikmet’in ressam oğlu Mehmet Nazım, Fransa’da 67 yaşında yaşamını yitirdi. Yakınları, ‘Yakışıklı’ lakaplı Mehmet Nazım’ın ölüm ilanında yakınları hayranı olduğu ABD’li oyuncu Gary Cooper’ın fotoğrafını kullanınca yanlışlık yapıldığı sanıldı.

Yeni Şafak
10:32 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 10:42 - 16/10/2018 Salı
Diğer
Mehmet Nazım’ın ölüm ilanında ABD’li oyuncu Gary Cooper’ın fotoğrafını kullanıldı.
Mehmet Nazım’ın ölüm ilanında ABD’li oyuncu Gary Cooper’ın fotoğrafını kullanıldı.

Fransa'da vefat eden Nazım Hikmet'in oğlu Mehmet Nazım'ın ölüm ilanı kafaları karıştır. Yakınları tarafından 'Yakışıklı' olarak adlandırılan Mehmet Nazım’ın ölüm ilanında hayranı olduğu ABD’li oyuncu Gary Cooper’ın fotoğrafını kullanınca yanlışlık yapıldığı sanıldı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, yakınları dün Hürriyet Gazetesi'ne ölüm ilanı verdi. Güllü Aybar, Ali ve Rabia Güreli, Gündüz Vassaf, Zeynep Irgat, Fulya Sade, Bike Gürsel ve Komet tarafından verilen ilanda “Canımız, kuzenimiz, arkadaşımız, dostumuz ressam Menmet Nâzım (Mehmet le beau) aramızdan ayrıldı. Acımız sonsuz...” ifadelerine yer verilmişti. Gary Cooper fotoğrafının esprisi de ilanda yer alan ‘Mehmet le beau’ (Güzel, yakışıklı Mehmet) ifadesinde yatıyordu. İlanı veren isimlerden Güllü Aybar yaptığı açıklamada bunun dostları arasında bilinen bir espri olduğunu söyledi.

Medyadan uzak durdu

Mehmet Nâzım’in bir diğer özelliği de ısrarla medyadan uzak durmasıydı. Hayatı boyunca ne bir röportaj vermiş ne de fotoğrafının çekilip kullanılmasına izin vermişti. Dostları da onun bu kararına saygı göstererek ölüm ilanında gençliğinde benzetildiği ünlü aktör Gary Cooper’ın fotoğrafını kullanmayı tercih etti.

#Nazım Hikmet
#Mehmet Nazım
#Ölüm ilanı
6 yıl önce