|

Mehmet Şimşek'ten Alzheimer tablosu

Ressam Tülin Kanun'un alzheimer hastalığının artışı ve bu rahatsızlıkla ilgili bilinçlendirmeyi ve bilgilendirmeyi artırmak amacıyla yaptığı "Bir Resim Yap" projesi kapsamında iş ve cemiyet hayatının ünlü isimleri ilk defa tablo yaptı.

Yeni Şafak
13:56 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 13:57 - 7/02/2017 Salı
Diğer
Başbakan Yardımcı mehmet Şimşek "Bir Resim Yap" projesi için resim yaptı.
Başbakan Yardımcı mehmet Şimşek "Bir Resim Yap" projesi için resim yaptı.

Alzheimer hastalığının artışı ve bu rahatsızlıkla ilgili bilinçlendirmeyi ve bilgilendirmeyi artırmak amacıyla daha önce hiçbir şekilde bir tuval üzerinde resim yapmamış iş, sanat ve cemiyet hayatından önde gelen isimler 'Bi.Re.Y' Bir Resim Yap projesi kapsamında eline fırça aldı.



Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek, AB Uzmanı Can Baydarol, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Lili Garih, Demet Sabancı Çetindoğan, Suzan Şen, Beyazıt Öztürk, Wilma Elles, Tülay Özmen, Tanju Babacan, Nursel Ergin, Nihat Odabaşı, Zahide Yetiş, Ayşegül Aldinç'in de aralarında bulunduğu isimler bu proje için 1 gün 2 saatlerini ayırarak içlerindeki sanatçı ruhunu ortaya çıkarıp barış, savaş ve Alzheimer konulu resimler yaptı.



Çizilen tablolar 8 Şubat Çarşamba günü Çırağan Sarayı'nda gerçekleşecek özel gecede satılarak geliri Alzheimer Derneği'ne bağışlanacak.








#Mehmet Şimşek
#Esra Şimşek
#Bir Resim Yap
7 yıl önce