|

MESAM’ın yeni Başkanı Coşkun Sabah oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevlendirilen üyelerin arasında bulunan Coşkun Sabah MESAM’ın yeni başkanı oldu.

Yeni Şafak
19:02 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 19:06 - 13/03/2018 Salı
IHA
MESAM​’ın yeni Başkanı Coşkun Sabah
MESAM​’ın yeni Başkanı Coşkun Sabah

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yönetim kurulunun işten el çektirilerek, yerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Tuhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah atanmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevlendirilen 7 kişinin arasından Coşkun Sabah, diğer yönetim kurulu üyelerinin de destek vermesiyle ilk oylamada başkan seçildi.

Görevi kabul etmeyerek istifa eden Yavuz Bingöl’ün yerine ise Vedat Çetinkaya’nın getirildiği öğrenildi.

COŞKUN SABAH KİMDİR?

Coşkun Sabah, 16 Ekim 1952 tarihinde Diyarbakır’da Süryani bir ailenin ikinci oğlu olarak doğmuştur. Annesinin adı Roza, babasının adı Tekin'dir. Gülben Ergen'in de aranjörlüğünü yapan Taşkın Sabah kardeşi, keman ve ud sanatçısı olan Bülent Sabah ise abisidir. Çocukluğu Diyarbakır’da geçmiştir. Müziğe 9 yaşında babasına ait olan cümbüşü kendi kendine öğrenmesiyle başladı. Coşkun Sabah ilk okulu Diyarbakır’da lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır.

Çok sayıda hit olmuş bestesi vardır ve 1980'li yılların sonu 1990'lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamış olup Tsm-Pop ve Fantezi müzik arasında, kendisinin "Coşkun Sabah tarzı" olarak adlandırdığı bir tarzda müzik yapmıştır. Son yılların önemli ud virtüözlerindendir.

#MESAM
#Orhan Gencebay
6 yıl önce