|

Mesut Mertcan'ın son arzusuydu

TRT'nin efsane spileri Mesut Mertcan vefat etti. Yılların duayen sunucusu Mesut Mertcan, son isteğinin ölmeden önce TRT ekranlarında haber sunmak olduğunu söylemişti. TRT Ana Haber Spikeri Erhan Çelik de bu çağrıya kayıtsız kalmayarak Mertcan'ın 30 yıl aradan sonra haber sunmasını sağlamıştı. Çelik, Mesut Mertcan'ın vefatı sonrası attığı tweet ile ünlü spikerin sözlerini paylaştı.

Yeni Şafak
12:56 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 21:56 - 25/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Mesut Mertcan, 5 Arlaık 2016 akşamı TRT Ana Haber'i sunmuştu.
Mesut Mertcan, 5 Arlaık 2016 akşamı TRT Ana Haber'i sunmuştu.

TRT'nin unutulmayan spikerlerinden Mesut Mertcan, yaşamını sürdürüğü Adana Huzurevi'nde yaşamını yitirdi.

Verdiği bir röportajda son dileğinin TRT ekranlarında haber sunmak olduğunu söyleyen TRT eski spikeri Mesut Mertcan’ın dileği yerine TRT Ana Haber Sunucusu Erhan Çelik tarafından yerine getirilmişti.

'Koltuğum sizindir' dedi

Erhan Çelik, Mertcan’a ulaşarak ana haberi sunma teklifinde bulundu. Erhan Çelik’in “Koltuğum sizindir.” diyerek davet ettiği duayen sunucu, 5 Aralık 2016 akşamı, Erhan Çelik ile birlikte TRT stüdyolarından ana haberi sundu.

Mesut Mertcan'ın vefatı sonrası Erhan Çelik, Twitter hesabından attığı tweet ile, "Ustayı kaybettik. Son arzusu bir kez daha bülten sunmaktı, oldu. Stüdyodan çıkarken 'Artık ölsem de gam yemem" demişti. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

İşte Erhan Çelik'in attığı o tweet:



Mesut Mertcan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde MGK bildirisini okumasıyla tanınıyor.

#Mesut Mertcan
#Erhan Çelik
#TRT 1
7 yıl önce