|

Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı

Halk Arenası isimli programda konuşan Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı. Akpınar, "Eğer patolojisi yoksa özgür iradesiyle geleceğini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim kargaşadan kurtulmamızın yolu demokrasidir. Oraya ulaşabilirsek biz bu kargaşanın içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmde olduğu gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Şafak
15:48 - 23/12/2018 Pazar
Güncelleme: 11:27 - 24/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Metin Akpınar
Metin Akpınar

Halk TV'de Uğur Dündar moderatörlüğünde yayınlanan Halk Arenası programına konuk olan Metin Akpınar sözleri nedeniyle tepki çekti. Başkan Erdoğan'ın Rusya ile ilgili iyi ilişkilerini kast ederek geçmişte yaşanan darbe olaylarının sebebi olarak Rusya ile yakınlaşmayı gösteren Akpınar, şunları söylemişti:

"Eğer patolojisi yoksa özgür iradesiyle geleceğini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim kargaşadan kurtulmamızın yolu demokrasidir. Oraya ulaşabilirsek biz bu kargaşanın içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmde olduğu gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar sanatçı müsveddesi

Bugün konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı müsveddeleri yapacakmış, senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarımız. Biz bunların bedelini ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler."

#Metin AKpınar
5 yıl önce