|

Mezar taşından daha uzun yaşadı

Ordu’nun Gölköy ilçesinde, 2013 yılında kendisi ve eşi için mezar yaptıran Mehmet Somoncu, mezar taşına yazdırdığı tarihten 2 yıl daha fazla yaşadı.

Yeni Şafak
16:44 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 17:00 - 7/09/2018 Cuma
DHA
Ölmeden önce mezar taşını yaptıran Mehmet Somoncu, iki yıl daha uzun yaşadı.
Ölmeden önce mezar taşını yaptıran Mehmet Somoncu, iki yıl daha uzun yaşadı.

İlçede eşi 80 yaşındaki Fatma Somuncu ile birlikte yaşayan 6 çocuk babası Mehmet Somuncu, kalp rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası yaklaşık 20 yıldır kalp piliyle yaşamanı sürdürdü. İnşaat ustası olarak çalışıp ailesinin geçimini sağlayan 84 yaşındaki Mehmet Somuncu, sağlık sorunlarının artması üzerine zor günler yaşadı. Somuncu, Temmuz 2013'te yakınlarına "Her an ölebilirim" diyerek, ilçeye bağlı Çatak Mahallesi’nde kendisi ve eşi için 10 bin lira harcayarak mermerden mezar yaptırdı. Somuncu, mezar taşlarına da kendi ölüm yılını '2016', daha uzun yaşayacağını tahmin ettiği eşininkine ise '2020' ve 'Gayesi bilinmez mukadderatın ölümdür, en büyük sırrı hayatın' yazısı yazdırdı. Doğum ve ölüm tarihleri yer alan boş mezarı gören yöre halkı da şaşkınlıklarını gizleyemedi.

2 yıl uzun yaşadı

Bir süredir Ordu Devlet Hastanesi’nde kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Mehmet Somuncu, dün yaşamını yitirdi. Mehmet Somuncu'nun, ölümü ailesi ve sevenlerin yanı sıra eşi Fatma Somuncu'yu hüzne boğdu. Mehmet Somuncu, ilçedeki cenaze töreninin ardından Çatak Mahallesi’nde yaptırdığı mezarında toprağa verilecek.

Benden sonra 4 yıl daha yaşasın

Daha önce gazetecilere röportaj veren Somuncu, yaptırdığı mezarın taşına ölüm yılını 2013 yazdırmak istediğini, fakat mermercinin ‘Sen iyi görünüyorsun üç yıl daha yaşarsın 2016 yazalım’ deyince ‘2016’ yazdırdığını belirtmişti. Somuncu, konuşmasında "Ölüm tarihinde bir mahsur yoktur. Bir sene sonra ölürsün, bir sene evvel ölürsün onda bir mahsur olmadığından tarihi de yazdırdım. Mermerci 'Ben gelir düzeltirim sen ölünce' dedi. Mezarları yaptırdım, eşim de bundan memnun. Yalnız onun mezar taşına benim tarihten 4 yıl sonrasını yazdırdım, çünkü benden 4 yaş küçük. Benden sonra 4 yıl daha yaşar" ifadelerini kullanmıştı.


#Mezar taşı
#Ordu
#Mehmet Somoncu
6 yıl önce