|

'Mim' oyununun galası yapıldı

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını ve mücadelesini anlatan 'Milli İstikamet Mücadelesi' (Mim) adlı tiyatro oyununun galası yapıldı.

Yeni Şafak
08:40 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:38 - 21/03/2016 Pazartesi
AA

Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde galası gerçekleşen oyunun yazarı Mustafa Akif Ekşi, “Mim, bir tiyatro oyunundan çok daha fazlasıdır. Üstad'ın devletine ve miletine bağlılığı, hiç bir şartta vatanını terk etmeyişi, iman hizmeti adına devletin yaptıklarına verdiği destek ve ezanı aslına çeviren (Adnan) Menderes için söylediklerinin her biri, bu projenin içerisinde izleyici ile buluşuyor" ifadelerini kullandı.



Ekşi, genç nesilin tarihi doğru ve yanlışları ile geçmişten ders çıkararak öğrenmesi gerektiğine vurgu yaparak, şunları aktardı:


"Şu dönemde Bediüzzaman Hazretlerinin sahip olduğu önem gayet net ortada. Bugün birileri Bediüzzaman Hazretlerinin varisi olduğunu iddia ederek Üstad Hazretlerinin fikri yapısıyla hiç alakası olmayan teşebbüsler içindeler. Biz bu sürece yardımcı olacağına inandığımız için bu oyunu uygun gördük."




Said Nursi'nin hayatından kesitleri anlatıyor


Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise galada yaptığı konuşmada oyunun gerçeklere ışık tuttuğunu işaret ederek, “Oyunda Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin mücadelesini gördük. Oyuncuları, ekibi tebrik ediyorum. O dönemin zulmünü sahnelediler. Bizleri düşünmeye sevk ettiler. Kendilerini kutluyorum" dedi.



Konuşmasında gündemi de değerlendiren Keskin, "Bugün maalesef milletimizi ve devletimizi yolundan geri döndürmeye çalışıyorlar. Terörle milletimizi korkutmaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Bizi yolumuzdan çeviremezler. Cennet vatanımızda bizlerin huzur içinde yaşaması için canını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.



Yönetmenliği Engin Kut'un üstlendiği, oyuncularının ise Burak Bayer, Aydan Çakır, Yusuf Ayırkan, Burak Akarca, Görkem Sinan Kotan, Abdülhamid Berber, Ömer Faruk Sivrikaya olduğu tek perdelik oyun Mim, Said Nursi'nin hayatından kesitler, sürgünde yaşadıkları, milletin imanını kurtarma çabasını konu ediniyor.

#milli istikamet mücadelesi
#MİM
#Sultanbeyli Belediyesi
#tiyatro
8 yıl önce