|

"Mimar Sinan ve Yaratıcı Dehanın Şaheserleri"

Sergi, 9 Nisan'da Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılacak. Yapıtlarıyla hem kendi dönemine hem de günümüze ışık tutan Mimar Sinan, ölümünün 427. yılında, "Mimar Sinan ve Yaratıcı Dehanın Şaheserleri" sergisiyle anılacak.

Yeni Şafak
13:16 - 13/03/2015 vendredi
Güncelleme: 11:17 - 13/03/2015 vendredi
AA
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Allevents ortaklığında düzenlenen multi-teknolojik sergi, 9 Nisan'da Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılacak. 


Sergide, usta mimarın tüm eserleri, çizimler ve maketler gibi klasik tekniklerin yanı sıra, kullanıcı etkileşimini de ön planda tutan aplikasyonlar streoskopik sistemler, ‘augmented reality’ olarak nitelendirilen "arttırılmış gerçeklik", video mapping ve 3D animasyon teknolojileri yer alacak.


Sergi, Sinan'ın mimar, şehirci, mühendis ve örgütleyici büyük bir usta olma sürecindeki üstün mimari ve sanatsal dehasına zemin hazırlayan dönemin sosyal, kültürel ve mimari çehresini, dünyaya geldiği Kayseri'nin Ağırnas köyünden başlayarak tüm hayatını, Hassa Mimarlar Ocağı'ndaki takım çalışmasını, eserlerinin yapım aşamalarını ve gerçekleşmeyen projelerini derinlemesine analiz ederek, tüm ziyaretçileri etkisi altına alacak bir yaşam öyküsünü ortaya koyacak.


 Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nden sonra serginin, Ankara, Bursa, Kayseri ve Eskişehir ile uluslararası platformlarda da açılması planlanıyor.
#Mimar Sİnan
#Mimar Sinan ve Yaratıcı Dehanın Şaheserleri
#Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi
il y a 9 ans