|

Minik 'Orman Kaşifleri' Beykoz Korusu'nda

3- 12 yaş arasındaki çocukların 15 kişilik gruplarla Beykoz Korusu'nda gerçekleştirdiği 'Orman Kaşifleri Atölyesi' Beykoz Belediyesinin de desteği ile yoğun katılımla sürüyor.

Yeni Şafak
19:55 - 10/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:58 - 10/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Çocukların yaşıtlarıyla birlikte aktif katılımcı oldukları bir ortamda bilim ve sanata ilgilerini arttırmayı, heyecanlarını yitirmeden eğitimlerine devam etmelerini sağlamayı amaçlayarak yola çıkarak 2014 yılından bu yana çocuklar için atölyeler düzenleyen Usturlab, 'Orman Kaşifleri Atölyesi' ile çocuklara yeni kapılar açıyor.




Doğayı doğada gözlemleyip Tabiat Defterine çiziyorlar

Geleceğin mucitlerine yol göstermeyi hedefleyen atölye çerçevesinde 3- 12 yaş arasındaki çocuklar ellerinde büyüteçlerle Beykoz Korusu'nda keşfe çıkıyor. Orman Kaşifleri çantalarına ilgilerini çeken yaprak, dal, meyve, kozalak gibi öğelerden beğendikleri ne varsa topluyorlar. Hep birlikte gözlerini kapatıp ormanı dinliyorlar, kuşların sesine odaklanıyorlar. Eğitmenler eşliğinde orman hakkında konuşuyor, toprağın altındaki yaşamı tartışıyorlar. Neden çöplerini yerlere atmamaları gerektiği, niçin geri dönüşüm kullanmaları gerektiği konuşuluyor. Turun sonunda da gördükleri her şeyi Tabiat Defteri'ne çiziyorlar.




15 kişilik ücretsiz turlar

Bugüne kadar İstanbul, İzmir, İzmit ve Ankara'nın birçok farklı noktasında gerçekleşen Orman Kaşifleri gezileri son olarak Beykoz Korusu'nda yapılmaya başlandı. Beykoz Belediyesi tarafından ücretsiz katılım imkanı sağlanan Orman Kaşifleri turlarına, şuana kadar birçok farklı ilkokuldan binlerce öğrenci kayıt oldu. En fazla 15 kişilik gruplar ile yapılan turlarda, Mikrobiyoloji, Genetik ve Biyoloji mezunu, alanında uzman eğitmenler yer alıyor.


#Usturlab
#Orman Kaşifleri Atölyesi
#Beykoz Korusu
8 yıl önce