|

Mukaddes üç aylar yarın başlayacak

İslam aleminde her yıl heyecanla beklenen recep, şaban ve ramazanı kapsayan mukaddes üç aylar yarın başlayacak. Regaip, Miraç ve Berat geceleri, ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerin daha çok yapılması tavsiye ediliyor.

10:39 - 1/02/2022 الثلاثاء
Güncelleme: 17:54 - 1/06/2022 الأربعاء
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan ve yarın başlayacak üç aylar, bu yıl da dünyayı saran Kovid-19'un gölgesinde ihya edilecek.

Regaip, Miraç ve Berat geceleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerin daha çok yapılması tavsiye ediliyor.

Regaip Gecesi ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Bölümü'nün "
" internet adresinde yer alan bilgiye göre,
recep ayının ikinci günü olan 3 Şubat Perşembe akşamı Regaip Gecesi idrak edilecek.

Miraç ve Berat Gecesi tarihleri

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Gecesi'nin 27 Şubat'ta ve "ramazanın müjdecisi" kabul edilen Berat Gecesi'nin 17 Mart'ta idrak edilmesinin ardından on bir ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazan 2 Nisan'da başlayacak.

Kadir Gecesi 27 Nisan'da

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 27 Nisan'da idrak edilecek ve Müslümanlar 2 Mayıs'ta Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.

FAZİLETLİ EZBERLENECEK SURELER



#Üç Aylar
#Kadir Gecesi
#Berat Gecesi
#Regaip Gecesi
٪d سنوات قبل