|

'Müslümanların bilgesi' Serdivan'da

Prof. Dr. Ziyaüddin Serdar, Uluslararası Fikir Sanat Konferansları kapsamında Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde “İslam, Terörizm ve Müslümanların Durumu” başlığını aydınlatacak.

Yeni Şafak
12:20 - 8/03/2016 Salı
Güncelleme: 12:17 - 8/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Pakistan asıllı, Londra Şehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ziyaüddin Serdar, Uluslararası Fikir Sanat Konferansları kapsamında 12 Mart Cumartesi Saat: 16.00'da Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'ne konuk oluyor.



“İslam, Terörizm ve Müslümanların Durumu” başlığıyla gerçekleştirilecek program kapsamında Ziyaüddin Serdar ve müzakerecisi Suheyb Öğüt, İslam ve Terörizm kavramlarının son dönemlerde sıkça birlikte anılmasından doğan sonuçları ele alacak ve bu sonuçların Müslümanların Durumu üzerine etkilerini tartışacak.





“The Muslim Enstitute” Başkanı ve “Critical Muslim” Dergisi Editörü, Müslüman'ların Bilgesi Ziyaüddin Serdar


Yaşayan en önemli Müslüman düşünürler arasında gösterilen Ziyauddin Serdar'ın 40'ın üzerinde telif kitabı bulunuyor. The Independent gazetesinin tanımlamasına göre “Müslümanların Bilgesi”, İngiltere'nin en çok satan ve en saygın dergilerinden olan Prospect Magazine'ne göre de Serdar “İngiltere'nin en etkili 100 ismi'nden biri”.



Ayrıca Ziyauddin Serdar, İslam Dünyası'nın en önemli akademik kuruluşlarından olan THE MUSLIM ENSTITUTE'nin başkanı ve yine İslam Dünyası'nın önemli akademik dergilerinden CRITICAL MUSLIM'in editörü olarak görevlerini sürdürüyor. Türkçede basılı 13 çeviri kitabı bulunan Serdar'ı, Türkiye'li okuyucular genellikle, Batı Irkçılığının Kaynakları, İslam Medeniyeti'nin Geleceği, İslam, Bilim ve Kültürel İlişkiler, Mukaddes Belde: Mekke gibi kült kitaplarıyla tanıyor.


#Prof. Dr. Ziyaüddin Serdar
#Uluslararası Fikir Sanat Konferansları
#Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi
8 yıl önce
default-profile-img