|

Mustafa Kutlu ameliyat geçirdi

Yeni Şafak yazarı ve usta hikayeci Mustafa Kutlu, koroner damar rahatsızlığından dolayı ameliyat geçirdi. "Bacak damarı bay-pası" olan Kutlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenilirken, usta hikayeci de kendisine ziyarete gelenlere ve geçmiş olsun dileklerinde bulunanlara teşekkür etti.

Yeni Şafak
14:31 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:01 - 25/08/2016 Perşembe
AA
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kutlu'yu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kutlu'yu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Koroner damar rahatsızlığı nedeniyle Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat olan Yazar Mustafa Kutlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.



Yazar Kutlu'nun damadı yazar Salih Zengin, kayınpederinin Salı günü "bacak damarı bay-pası" olduğunu belirterek, "Doktoru ameliyatın başarılı geçtiğini, Kutlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi." dedi.



Zengin, ameliyatın ardından Kutlu ile görüştüğünü ifade ederek, şunları dile getirdi:



"Bu hafta sonu hastaneden taburcu olmasını bekliyoruz. Kendisiyle konuştum, durumu iyi. Okurlarına, dostlarına kendisine destek olmak için ettikleri dualar için teşekkür ediyor. Bundan sonra da inşallah verimli bir şekilde yazı hayatına dönecek."



Eski Başbakan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda dostunun Kutlu'yu ziyaret ettiği bilgisini veren Zengin, zor günde yazarı yalnız bırakmayan sevenlerine teşekkür etti.







Mustafa Kutlu kimdir?


1947 yılında Erzincan'da doğdu. Orta Öğrenimini Erzincan Lisesinde, yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Tunceli ve İstanbul'da edebiyat öğretmenliği yaptı.1974 yılında öğretmenlik görevinden ayrılarak kuruluşuna katkıda bulunduğu Dergah Yayınlarında çalışmaya başladı.



Sanat hayatına, İstanbul'da çıkan "Fikir ve Sanatta Hareket" dergisinde yayımladığı hikayeler ile girdi. Adımlar, Hisar, Türk Edebiyatı, Düşünce, Yönelişler gibi dergilerde yazdı. 1990 Mart'ından itibaren yönettiği Dergah dergisinde hikaye ve yazıları yayınlandı.1986 yılından itibaren, "Bir Demet İstanbul" başlığı altında şehir yazıları yayımladı. Sinema ve televizyonla ilgilenerek senaryolar yazdı.



"Uzun Hikaye" kitabı sinemaya uyarlanan Mustafa Kutlu, 24 hikaye kitabına, Şehir Mektupları, Akasya ve Mandolin, Yoksulluk Kitabı isimli deneme kitaplarına ve Sait Faik'in Hikaye Dünyası, Sabahattin Ali isimli inceleme kitaplarına imza attı.


#Mustafa Kutlu
#Hikaye
#Ameliyat
8 yıl önce