|

Müşterilerine çayın yanında kitap da veren çay ocağı

Düzce'de "Biz Gönüllere Talibiz' sloganıyla 33 yıldır çay evi işleten kişi, iş yerini kütüphaneye çevirerek müşterilerine çayın yanında okumaları için kitap da veriyor.

Yeni Şafak
11:48 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 12:04 - 18/11/2016 Cuma
AA
33 yıldır çay evi işleten kişi, iş yerini kütüphaneye çevirerek müşterilerine çayın yanında okumaları için kitap da veriyor.
33 yıldır çay evi işleten kişi, iş yerini kütüphaneye çevirerek müşterilerine çayın yanında okumaları için kitap da veriyor.

Akçaca ilçesi Yalı Mahallesi'nde 33 yıl önce çay evi açan Ali Selim Genç (63), iş yerini manzara fotoğrafları ve kitaplarla süsledi.



Günün koşuşturmaları arasında bir bardak çay ve sıcak bir sohbet için kütüphanenin bulunduğu bu çay evine gelen müşteriler, dilediği kitabı alıp okuyor, daha sonra televizyonun da bulunmadığı çay evinde diğer müşterilerle kitabı yorumluyor.



Genç, yaptığı açıklamada, sıcak çayın yanında müşterilerine kitap okuyabilecekleri uygun ortamı 33 yıldır sürdürdüklerini aktararak, "Buranın müşterileri özel. Çoğunlukla kitap okumaya gelirler. Okunan kitaplar hakkında daha sonra yorum yapılır. Bu yorumu yapılan kitaplar güncel kitaplar. Hadisi şerif, tefsir ve dini ilimlerin yanı sıra güncel makaleler hakkında da burada istişare yapıyoruz" diye konuştu.



Çay evinde kardeşlik ortamı bulunduğuna işaret ederek, dostluk havası içerisinde 33 senedir hizmet verdiklerini belirtti. Genç, "Müşterilerim de çok memnun. Çünkü ilim yuvaları bunlar. Sadece Akçakoca'da değil her yerde olmasını isteriz. Hem maddiyat hem maneviyatı yürütmeye çalışıyoruz" dedi.



"Burası aynı zamanda bir dergah"


"Burası kahvehaneden ve çay ocağından ziyade bir dergah." diyen Genç, "Dergah ne hizmet görüyorsa 33 senedir burası dergah hizmeti görmüştür. Buranın kütüphane, sohbet özelliği vardır. 'Biz Gönüllere Talibiz' sloganı ile herkesi kucaklamayı kastediyoruz. İster inançlı, ister inançsız biz herkesi bekliyoruz. Burası aynı zamanda bir dergah." ifadelerini kullandı.


Çay evinde kütüphaneyi kurduğu yıl, ilçeye güzel bir kütüphane ve mekan kazandırdığını kaydeden Genç, dönemin Akçakoca Kaymakamı Recep Yazıcıoğlu'nun çay evini ziyaretinde bu kütüphaneyi görünce ilçedeki tüm kahvehane ve çay ocaklarında bu şekilde kütüphane yapılmasını istediğini dile getirdi.



"Cumhurbaşkanı ve Başbakan da çayımızı içti"


Genç, çay evinde birçok devlet büyüğünü de ağırladığını vurgulayarak, "Bu mekan çok kişilere hizmet etmiştir. İlk kütüphaneli çay evi olduğunu duyanlardan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekillerimiz ziyaretimize geldi. Başta Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu. Yani bu mekan bakanlara ve milletvekillerine hizmet etmiştir" diye konuştu.



#Ali Selim Genç
#Necmettin Erbakan
#Turgut Özal
#Muhsin Yazıcıoğlu
#Recep Tayyip Erdogan
#Binali Yıldırım
7 yıl önce
default-profile-img