|

New York'ta Türk müziği gecesi

ABD'nin New York kentinde geçmişten bugüne Türk kültüründe müzik örnekleri uygulamalı olarak anlatılarak, mini konser verildi.

Yeni Şafak
09:10 - 2/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:29 - 2/03/2016 Çarşamba
AA

Osmanlı ve Türk musikisinin tanıtımı amacıyla kurulan Makam New York'un kurucuları arasında yer alan müzisyen Ahmet Erdoğdular, New York'ta çok sayıda yabancı ve Türk'ün katıldığı programda Türk musikisinin tarihi ve makamları hakkında bilgi verdi.



Osmanlı ve Türk musikisini dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıktıklarını aktaran Erdoğdular, Makam New York'u kurarak hem musikiyi yabancılara tanıttıklarını hem de gelecek nesillere bu büyük mirası bırakma uğraşında olduklarını söyledi. Makam New York olarak atölye çalışmalarının yanı sıra ünlü Türk müzisyenlerle konser, eğitim programları gibi etkinlikler düzenlediklerini belirtti.



Erdoğdular, 1-5 Nisan arasında 5. geleneksel Türk musikisi atölye çalışmasını yapacaklarını ve daha sonra da ''Mediterranean Crossing'' başlığıyla bir konser düzenleyeceklerini söyledi.



Programda Türk musikisinin tarihi gelişimini anlatan Erdoğdular, ABD'li neyzen Peter Daverington ile birlikte naat, ilahi ve şarkılardan oluşan bir dinleti sundu.

#Ahmet Erdoğdular
#Makam New York
#Musiki
8 yıl önce