|

Nijer'de çocuklar kumdan pilav ayıklıyor

Sağlık alanına odaklanmış bir insani yardım kuruluşu olarak çalışan Yeryüzü Doktorları, Koruyucu Sağlık Projeleri kapsamında kurban organizasyonları da gerçekleştiriyor. Yardım faaliyeti için gittiği Nijer’de kumdan pilav toplayan çocuklar gördüğünü söyleyen Yeryüzü Doktorları gönüllüsü Prof. Dr. M. İhsan Karaman, "Bunları gördükten sonra nasıl hiçbir şey yapmadan duracağız ya da nasıl önümüze gelen yemeği beğenmeyeceğiz?” dedi.

Yeni Şafak
10:27 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:42 - 9/08/2018 Perşembe
Diğer
Yeryüzü Doktorları'nın dünyanın dört bir yanında yürüttüğü kurban dağıtım etkinliği.
Yeryüzü Doktorları'nın dünyanın dört bir yanında yürüttüğü kurban dağıtım etkinliği.

2000 yılında, sağlık alanında uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarına başlayan Yeryüzü Doktorları, binlerce gönüllü ve bağışçısının desteğiyle ulaştığı ülkelerin ve uyguladığı projelerin sayısını her geçen gün artırıyor. Bugüne kadar Afganistan’dan Suriye’ye, Somali’den Filistin’e, Uganda’dan Yemen’e kadar 50’ye yakın ülkede projeler yürüten Yeryüzü Doktorları, tıbbi insani yardıma ihtiyaç duyan bölgelerde çalışmalarını yürütüyor. Sağlığın ayrılmaz bir parçası olarak yeterli beslenmenin önemini vurgulayan Yeryüzü Doktorları, koruyucu sağlık çalışmaları kapsamında kurban organizasyonları da yapıyor, ihtiyaç sahibi bölgelerde protein eksikliğinden kaynaklı hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

"Nasıl önümüze gelen yemeği beğenmeyeceğiz?”

Yeryüzü Doktorları gönüllüsü Prof. Dr. M. İhsan Karaman “Yeryüzü Doktorları olarak birçok ülkeye gittik, birçok olaya şahit olduk. Doğu Afrika’da, Somali’de kıtlık/kuraklık felaketine, açlık krizlerine şahit olduk. Yeryüzü Doktorları olarak Nijer’deydik, oranın ileri gelenleri bize bir yemek organize etmişti. Yemeğe halk da davetliydi. Bizlere misafir olduğumuz için pirinç pilavı ikram etmişlerdi. Ancak ikram için gelen kişi tökezleyip pilavı düşürünce pilav kumlar içerisinde kaldı. Bunu gören çocuklar birden koşmaya ve pirinç tanelerini kumdan ayıklayarak tek tek yemeğe başladılar. Düşündükçe ürperdim. Bunları gördükten sonra nasıl hiçbir şey yapmadan duracağız ya da nasıl önümüze gelen yemeği beğenmeyeceğiz?” dedi.


#nijer
#YERYÜZÜ DOKTORLARI
#Prof. Dr. M. İhsan Karaman
#Kurban Olsun
#Sağlık Olsun
6 yıl önce