|

’Nöbetçi Tiyatro’da sona gelindi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirdiği projede sona gelindi. Devlet Tiyatrolarının ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulaması kapsamında bu hafta Ankara’da ‘İkinci Bölüm’ oyunu sahnelenecek.

Yeni Şafak
14:23 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:49 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Ankara’da ‘İkinci Bölüm’ oyunu sahnelenecek.
Ankara’da ‘İkinci Bölüm’ oyunu sahnelenecek.

Beğeniye sunulan oyunların sanatseverler tarafından yoğun ilgi topladığı projenin son haftasında İstanbul Devlet Tiyatrosunun sahnelediği ‘İkinci Bölüm’ Küçük Tiyatro Sahnesinde perdelerini açıyor.


Sıra dışı karşılaşmayı anlatıyor

Neil Simon’ın yazdığı, Cemil Büyükutku’un dilimize çevirdiği ve Hidayet Erdinç’in yönetmenliğini yaptığı oyun, olağanüstü bir aşkla karısına bağlanmış, ama karsının ölümüyle adeta yıkılmış bir yazarla, hayatını kabusa çeviren evlilikten çıkan bir aktrisin hayatının kesişmesini konu ediyor.

Birbirinden kaliteli oyuncu kadrosuyla göz dolduran ‘İkinci Bölüm’, sıra dışı karşılaşma konusundan başlayarak iki ayrı insanın aşkla olan yakınlaşmasını derinden irdeliyor.

Küçük Tiyatro sahnesinde izlenilecek

Dekor tasarımının Ethem Özbora’ya, kostüm tasarımının Nalan Alaylı’ya ve ışık tasarımının Önder Arık’a ait olduğu oyunda; Ayşen İnci, Şahin Çelik, M. Lebib Gökhan ve Veda Yurtsever İpek rol alıyor. Oyun, 30 Haziran Cumartesi gününe kadar her akşam saat 18.00’de Küçük Tiyatro sahnesinde izlenebilecek.

‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulamasının bitimiyle birlikte kapanacak olan perdeler, 2018-2019 tiyatro sezonunun Ağustos ayında başlayacak prova çalışmalarıyla birlikte yeniden açılacak.

#Tiyatro
#Devlet Tiyatroları
#Nöbetçi Tiyatro
6 yıl önce