|

Nokta dergisine toplatma kararı

Paralel Yapı'nın yayın organı Nokta Dergisi hakkında, bugünkü 'iç savaş' kapağıyla ilgili olarak toplatılma kararı verildi. Yayın yönetmeni ve sorumlu müdür, ifade vermek üzere savcılığa götürüldü.

Yeni Şafak
17:42 - 2/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:51 - 2/11/2015 Pazartesi
Diğer

Paralel yapının yayın organı Nokta, AK Parti'nin tarihi zaferle tek başına iktidara geldiği 1 Kasım sonuçlarından 'iç savaş' çıkararak, terör örgütü PKK'nın dilinden konuştu. Nokta, seçim sonuçları üzerine "2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşı'nın başlangıcı" kapağı ile yayınlandı.



Nokta Dergisi binasına gelen Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Ekipleri, kararı dergi yönetimine tebliğ etti. Noktadergisi.net adresinden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Dergi binamızdaki tüm dergiler polisler tarafından toplandı. Toplatma işleminin dağıtım yerlerinde de başladığı öğrenildi. Toplatma kararıyla birlikte Genel Yayın Yönetmenimiz Cevheri Güven ve Sorumlu Yazıişleri MüdürümüzMurat Çapan, da polis eşliğinde savcılığa ifadeye çağrıldı.”



YAYIN YÖNETMENİ VE SORUMLU MÜDÜR İFADEYE GÖTÜRÜLECEK


Siteden yapılan açıklamada, ekiplerin işlemleri tamamlamasının ardından Cevheri Güven ve Murat Çapan'ın savcılığa ifadeye götürüleceği belirtildi.






#fetö
#nokta dergisi
#iç savaş
#1 kasım seçimleri
#seçim sonuçları
9 yıl önce