|

Obezitede ezber bozan araştırma

Çok sayıda hastalıktan sorumlu tutulduğu için sürekli zararlarından söz edilen ve mücadele yöntemlerine kafa yorulan obezitenin bir yararı olabileceği iddia ediliyor. İddianın sahipleri İngiliz bilim insanları.

Yeni Şafak
14:45 - 9/06/2015 Salı
Güncelleme: 14:48 - 9/06/2015 Salı
Diğer

Bilim insanlarının son çalışması, her türlü sağlık sorununda rol üstlenen obezitenin bir konuda yararlı olabileceği iddiasını ortaya çıkardı. İngiltere'de araştırmacılar, 'obezite neden kalp rahatsızlıklarıyla kalp krizinden koruyor' sorusuna yanıt aradı.



Araştırmada, kalp ameliyatı geçiren hastalardan alınan dokuların incelenmesiyle, hasar görmüş kan damarlarının çevresindekiyağların kalp hastalığıyla mücadele eden kimyasalları salgıladığı görüldü.



Araştırmacılara göre, antioksidan özelliğindeki bu kimyasallar iltihabı azaltıyor ve fazla yağ, kalp krizi sonrası yaşama şansını artırıyor.



Ntv'nin haberine göre, kalp hastalıkları için kötü olduğu düşünülen yağın, belli bir seviyenin üstündeyken koruyucu etkiye sahip olduğunu belirten bilim insanları, obezlerin daha çok kalp krizi riskiyle karşı karşıya olmasına rağmen, daha fazla yaşama şansına da sahip olduklarını düşünüyor.



Araştırmacılar, bu çalışmanın kalp hastalıklarında yağın rolü konusunda yeni perspektif sağladığına işaret ediyor.

#obezite
#kalp hastalıkları
#kalp
#ingiliz bilim adamları
9 yıl önce