|

Ömer Halisdemir'in adı okula verilecek

Çekmeköy Belediyesi’ne ait okul binası Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek, okula yeni eğitim-öğretim yılından itibaren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adı verildi. Baba Hasan Hüseyin Halisdemir oğluyla ilgili olarak “Rahmetli çocuğum, çok güçlü, çalışkan, devletini, milletini seven bir çocuktu" diye konuştu.

Yeni Şafak
09:39 - 11/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:40 - 11/08/2016 Perşembe
AA
Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir konuşma yaptı.
Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir konuşma yaptı.

Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Taşdelen Meydanı'ndaki "Demokrasi Nöbeti"ne katıldı.Programda Ömer Halisdemir'i anlatan kısa bir film gösterildi. Poyraz, konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verilen okulun, yeni eğitim-öğretim yılından itibaren hizmet vereceğini açıkladı.



Taşdelen Meydanı'nda toplananlara, "Hasan Amca'nın şehit oğlu Ömer'in yerine Hasan Amca'ya evlat olmaya var mıyız?" diye soran Poyraz'a vatandaşlar da "Evet" yanıtını verdi. Poyraz, Şehit Ömer Halisdemir'in unutulmayacağını belirterek, “İnşallah ismini verdiğimiz o okullardan nice güzel nesiller, nice güzel evlatlar yetişecek. Bugünlerde erkek evladı doğuran anneler 'Ömer' ismini verecek. Onun katlettiği teröristler lanetle anılacak. " diye konuştu.



'Müsterih olun, intikamını aldı'

Hasan Hüseyin Halisdemir de konuşmasına meydandakilerin "Hepimiz Ömer Halisdemiriz" sloganlarıyla başladı. Halisdemir, "Ben, Ömer Halisdemir'in babası olarak devletine, milletine, bayrağına sahip çıktığı için, evladım bu namussuz darbecileri tek kurşunla vurduğu için çok mutluyum, evladıma çok teşekkür ederim." dedi. Ömer Halisdemir'in 20 yıllık askerliğini güneydoğuda, Kuzey Irak'ta, Afganistan'da geçirdiğini anlatan Halisdemir, şunları söyledi:



“Rahmetli çocuğum, çok güçlü, çalışkan, devletini, milletini seven bir çocuktu. Çarşamba günü tekrar yurtdışına 6 aylığına gidecekti. Özel Kuvvetler'den, arkadaşlarından aldığımız ifade 'Müsterih olun, intikamını aldı'... Üzerindeki kendine ait beylik silahıydı, kendi silahını almamıştı. O haini vurduktan sonra 3-5 kişi daha vurmuş, tabii ne kadar gücü yeterse, sonra şehit olmuştur. O tek kurşunu ABD'deki o sakallı hocaya da attı. Ben ona 'Hoca' demiyorum, ismiyle konuşmuyorum, sadece 'O hain' diyorum."



Halisdemir, rüyasında oğlunun kendisine nöbette olduğunu söylediğini aktararak, "1 ay oluyor cuma gününden beri, 1 aydır ben onun yerine nöbet tutuyorum. Kendisi de nöbet tutuyor." diye konuştu.





#Ömer Halisdemir
#Hasan Hüseyin Halisdemir
#FETÖ
#15 Temmuz
8 yıl önce