|

ÖNDER'in Ankara şubesi açıldı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin Ankara’daki hizmet binası düzenlenen törenle açılırken, Talim Dergisi ve ÖNDER Akademi’nin de tanıtımı yapıldı. Törene, Bakan Bülent Tüfenkci, Bakan Numan Kurtulmuş, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan katıldı.

Yeni Şafak
14:05 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:23 - 25/10/2017 Çarşamba
AA
Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğiyle imam hatiplerin rol model olduğunu söyledi.
Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğiyle imam hatiplerin rol model olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin Ankara'daki hizmet binasının açılışı ile Talim Dergisi ve ÖNDER Akademi'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen törene katıldı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, imam hatiplilerin ülkede rol model olduğunu belirterek, "AK Parti hükümetleri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle imam hatiplilerin gelişimi farklı noktalara taşındı. İmam hatiplilerin rol model olması, uluslararası alanda Türkiye'nin ürettiği yerli ve milli bir değer olarak rol alması noktasında arkadaşlarımız gayretli çaba içinde. Bunun için tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.



'Millet imam hatiplilere sahip çıktı'

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine yönelik eleştirilere tepki gösteren Tüfenkci, şunları kaydetti:

  • "Karanlık zihniyetlerin özellikle müftülere nikah kıyma yetkisi konusunda Mecliste nasıl kıyamet kopardıklarını görüyorsunuz. Laiklik anlayışı sorunlu olanlar, süreç içinde sürekli imam hatiplileri bir düşmanlık ve karşı duruş üzerinden sorgulamayla düşman ilan etme noktasında gayret gösterdiler ama Allah'a hamdolsun ki sizler sahip çıktınız, millet sahip çıktı ve bu sorunlu zihniyetin baskısına karşı hep mücadele içinde oldunuz."

Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan da konuşma yaptı.

En başarılı toplumsal projeler: İmam hatipler

Konuşmasına “İmam hatip liseleri neden bu kadar başarılı oldu?” sorusunu sorarak başlayan Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

“Hiçbir sosyal sorumluluk projesi durduk yere başarılı olmaz. Toplumsal bir karşılığı olur, o toplumsal karşılığı eğer yerine getirilirse o karşılığı yerine getirebilecek insan alt yapısı ve mücadele ruhu varsa o proje başarılı olur. Geçmişe doğru baktığımızda diyebiliriz ki imam hatip liseleri Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı toplumsal projelerinin başında gelir.


Cenazeler yıkansın diye imam hatip mekteplerinin önünü açtılar

İnanın ki imam hatip liselerinin açılmasına müsaade eden zihniyet buradan Türkiye’de dini düşünce ve dini yaşayışı yeniden diriltsinler diye yeni nesillerin yetişmesi için ön açmadılar. Çok açık söylüyorum, cenazeler ortada kalmasın, cenazeleri yıkayacak birkaç kişi bulunsun diye imam hatip mekteplerinin önünü açtılar. Ama millet sahiplendi, millet sahiplendikçe bu boşluğu doldurmak üzere büyük mücadeleler verildi.

Bu işi buraya kadar getiren şey hem toplumda bir karşılığa denk gelmesidir hem Türkiye’de dini düşünce ve hayatın yeniden canlanması için ortada olan toplumsal duyarlılık ve ihtiyaçtır hem de aynı zamanda bu işe öncülük edenlerin bu işe samimiyetle sahiplenmesidir.”

#Bülent Tüfenkci
#Önder İmam Hatipliler Derneği
#Bİlal Erdoğan
#Numan Kurtulmuş
7 yıl önce