|

Onno Tunç besteleriyle anıldı

Ünlü besteci ve aranjör Onno Tunç, ölümünün 20'nci yılında anıldı. Sanat dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı gecede sanatçılar, Onno Tunç'un bestelerini seslendirdi.

Yeni Şafak
10:07 - 15/01/2016 Cuma
Güncelleme: 10:46 - 15/01/2016 Cuma
IHA

Ünlü besteci ve aranjör Onno Tunç (Ohannes Tunçboyacı), vefatının 20'nci yılında Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun ev sahipliğinde Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde gerçekleşen geceye, Bülent Ortaçgil, Aysun-Ali Kocatepe, Feriköy Surp Vastanants Korosu, Şelale Şehnaz Sam, Ahmet Selçuk İlkan, Cemil Demirbalan gibi birbirinden ünlü sanatçılar katılarak Onno Tunç'un bestelerini seslendirdi.


Öte yandan geceye katılan müzisyenler, Onno Tunç ile paylaştıkları anılarını anlattı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede sahneye çıkan sanatçılar Onno Tunç'un bestelerini seslendirerek izleyicilere keyifli anlar yaşattı.





Onno Tunç ile birlikte bir çok projede çalıştığını belirten sanatçı Bülent Ortaçgil, şunları söyledi:



“Onno ile bizim hayatımızda iki önemli ciddi olay yaşadık. Birincisi 42 yıl önce, Onno ilk profesyonel işlerinden bir tanesini bana yaptı. O zamanlar biz tıfıl müzisyenlerdik. Onno ise tamamen dünya çapında bir bas gitarcıydı. İlk kez düzenleme yapmaya başlamıştı. Piyano çalışıyordu. Yeni çocukları olmuştu, profesyonel iş yapmak zorundaydı. Onno, 'Benimle Oynar mısın'ı 4 şarkı ile düzenledi. Öyle bir katkı yaptı. Bu albümü bu şarkıları ben hâlâ çalıyorum. Şimdi de zaten sizlere onları çalacağım. Bu çalışmadan 20 yıl sonra, 1990'da bilgisayarla ilk kez müzik yazılmaya başlandığında Onno ile ve Sezen Aksu ile beraber 3 ayımı geçirdim ve Onno'nun evinde bir albüm yaptık ve Onno bütün aletleri bilgisayarla çaldı. Bende kendi gitarımla çaldım. Onunda adı İkinci Perde'ydi."



Onno Tunç'un kendisi için Türkiye'de yaşadığı, gördüğü en yetenekli müzisyenlerden biri olduğunu belirten Ortaçgil, “Onno Tunç, eğer Türkiye'den gitseydi dünya çapında bir basçı olacaktı. O gitmedi. Türkiye'de kaldı ve güzelleme yapmayı ve müzikle uğraşmayı seçti. Bir sürü insan yetiştirdi. Ondan sonra onun yetiştirdiği müzisyenlerle çaldım ben" diye konuştu.

#Onno Tunç
#Bakırköy Belediyesi
#Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu
#Bülent Ortaçgil
8 yıl önce