|

Orhan Gencebay: BM'deki kararda Erdoğan büyük pay sahibi

ABD'nin tehditlerine karşı BM'de alınan tarihi Kudüs kararına ilişkin konuşan sanatçı Orhan Gencebay, "Bunda en büyük pay Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın. İslam alemine ve insanlığa yönelik tüm haksızlıklara karşı dik bir duruş sergiliyor" dedi.

Yeni Şafak
09:34 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:41 - 25/12/2017 Pazartesi
Diğer
Orhan Gencebay.
Orhan Gencebay.

BM’nin Kudüs kararındaki en büyük payın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğunu söyleyen Orhan Gencebay, “Erdoğan İslam âlemine ve insanlığa yönelik tüm haksızlıklara karşı dik bir duruş sergiliyor” dedi.

BM'de alınan kararla birlikte böyle bir olayın belki de ilk defa yaşandığını belirten Gencebay, "Bu kararın çıkmasındaki en büyük pay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın. Biz biliriz ki güçlü olan adil de olmalıdır. Adil olmayan güçlü sevilmez" ifadelerini kullandı.

Sabah'ta yer alan habere göre Gencebay, Batı ile Rusya arasındaki çekişmeye dikkati çekti. Gencebay şunları söyledi:

  • "Batı'nın 1917'den 1990'lara kadarki rakibi komünist Rusya'ydı. NATO bile bu yüzden kuruldu. Çift kutuplu dünya vardı, hatta birbirlerini düşman görüyorlardı. Sovyetler yıkılınca da Batı yeni bir rakip arayışına girdi. Görünen o ki, Batı yeni rakip olarak İslam alemini seçti. Dolayısıyla, göz göre göre büyük bir hatalar yapılmaya başlandı. Umarım bir an önce bu yanlışlardan dönülür. Çünkü dünya şu an en çok barışa ihtiyaç duyuyor."
#Birleşmiş Milletler
#Kudüs
#Orhan Gencebay
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce