|

Orhan Gencebay'dan akil insan açıklaması: Şeref duyarım

Başında bulunduğu MESAM Başkanlığını bıraktıktan sonra Arif Sağ ile ufak çaplı bir polemiğe giren Orhan Gencebay bir dönem yaptığı 'Akil İnsan'lıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Görev aldığı için pişman olmadığını söyleyen Gencebay, şeref duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ülke için yaptım bunu, vatan için..."

Yeni Şafak
10:54 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 11:04 - 11/03/2018 Pazar
Diğer
Orhan Gencebay, sanatçının yandaş veya muhalif olmadığını belirtti.
Orhan Gencebay, sanatçının yandaş veya muhalif olmadığını belirtti.

Arabesk müziğin duayen ismi Orhan Gencebay, verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu. MESAM’la ilgili süreçten bahseden Gencebay, ‘Akil İnsan’lık süreciyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Akil insan olarak seçildiği dönem görev almaktan hiç pişmanlık duymadığını söyleyen ünlü sanatçı Orhan Gencebay, şöyle konuştu:

  • "Dönemin Başbakan yardımcısı Beşik Atalay beni aradı. 'Orhan Bey sizi akil insan seçtik. Ülkemiz için elinizi taşın altına koyar mısınız?' dedi. 'Bunu kime söyleseniz şeref duyar, ben de şeref duyarım' dedim. Ülke için yaptım bunu, kimse için değil, sadece vatan için."
'Emine Erdoğan'ın davetine gittim, yandaş mı oluyorum?'

Sanatçı muhalif de, yandaş da olmaz. Sanatçı sanatçıdır. Halk onun sanatını seviyor, görüşünü değil. Her insanın görüşü var, Erdoğan’ı sevebilirsiniz de, eleştirebilirsiniz de… Bunda problem yok. Emine Erdoğan’ın, ‘Enerji Veren Kadınlar’ etkinliğine davet edildim, katıldım. Şimdi yandaş mı oluyorum? Ne alaka? Sanatçı her yere gider.




#Orhan Gencebay
#Sanatçı
#Arabesk
#Sanat
6 yıl önce