|

Ortadoğulular bu evin peşine düştü

Paramparça, Kurtlar Vadisi gibi dizilerde kullanılan lüks villa, yabancı yatırımcıların radarına girdi. İstanbul'un Beykoz ilçesinde orman manzaralı lüks evin talipleri her geçen gün artıyor. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, lüks eve 7 milyon liraya kadar tekliflerin geldiğini fakat sahibinin satmadığını söylüyor.

Yeni Şafak
14:46 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:59 - 13/11/2017 Pazartesi
IHA
Ünlü diziler ile ekrana gelen evin sahibinin satmayı düşünmediği söylendi.
Ünlü diziler ile ekrana gelen evin sahibinin satmayı düşünmediği söylendi.

Büyük atılım gerçekleştiren Türk dizileri gayrimenkul sektöründe hareketlenmelere yol açıyor. 300 milyon dolarlık ihracat yapan Türk dizi film sektörü, bir çok ülkeden yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekiyor. Yabancı yatırımcılar Türk dizilerinde gördükleri evlere talip oluyorlar. Bunlardan biri de Beykoz’da bulunan orman manzaraları lüks villa. Şimdiye kadar Rus ve Arap başta olmak üzere birden fazla yatırımcının talip olduğu bu villaya olan talepler her geçen gün artmaya devam ediyor.

7 milyon lira teklif ettiler

7 milyon liraya kadar satın alma tekliflerinin geldiği evin sahibi ise gayrimenkulünü satmaya yanaşmıyor. Günlük olarak 5 bin liraya dizilerde kullanılmak üzere kiraya veriyor. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, “Türk dizilerinin yurt dışında yayınlanması gayrimenkul sektöründe bir artış sağladı. Bunu bize gelen taleplerden anlayabiliyoruz. Orta Doğu’da, Rusya’da ve Azerbaycan gibi ülkelerde dizilerimiz yayınlanıyor, bu ülkelerden talepler alıyoruz. 2003 yılından beri bu evi dizilere kiralıyoruz. Çok dizide kullanıldı örnek olarak; Paramparça, Kurtlar Vadisi, halihazırda şu anda çekilen diziler var. Bunun yanında bir çok reklam filminde kullanıldı” diye konuştu.


#Kurtlar Vadisi
#Paramparça
6 yıl önce