|

Oytun Şanal yoğun bakımda

Televizyon tarihinin en popüler dizilerinden Dallas’ın baş karakteri JR Ewing’i seslendiren Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı 81 yaşındaki Oytun Şanal’ın iki gün önce evinde kalbi durdu. Hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavisi süren Şanal’ın oğlu Cenk Şanal “Organları cevap vermiyor sadece kalbi atıyor. Bekliyoruz” dedi.

Yeni Şafak
16:54 - 19/09/2018 Wednesday
Güncelleme: 17:05 - 19/09/2018 Wednesday
Diğer
Yoğun bakıma kaldırılan Oytun Şanal'ın organları cevap vermiyor.
Yoğun bakıma kaldırılan Oytun Şanal'ın organları cevap vermiyor.

“Uzay Yolu” adlı dizide Kaptan Kirk ve “Dallas” dizisindeki J.R. Ewing’in sesi olarak tanıdığımız Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Oytun Şanal iki yıldır yakalandığı akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Eylül ayında durumu ağırlaşan sanatçı İzmir Dikili’deki yazlığından İstanbul Moda’daki evine getirildi. Şanal’ın kalbi 17 Eylül Pazartesi günü durunca acil olarak hastaneye kaldırıldı ve kalbi tekrar çalıştırıldı.

İki yıldır kanserle mücadele ediyor

Hürriyet'in haberine göre yoğun bakımda tedavisi süren ve durumu kritik olan sanatçının eşi Elçin Şanal ve oğlu Cenk Şanal hastaneye geldi. Babasının iki yıldır kanserle mücadele ettiğini belirten Cenk Şanal şunları söyledi: “Eylül ayının başında ağırlaşmaya başladı. Dikili Çandarlı’daki yazlıktaydı. Kendisini buraya getirdim. İki kür kemoterapi aldı. Doktoru da buradaydı. Tekrar tetkik yapıldı. En son kemoterapi yapıldığında fenalaştı. Pazartesi akşamı da evde kalbi durdu. Ambulansla buraya getirdiler. Yoğun bakımda. Tansiyonu düşük onu yükseltmek için sürekli ilaç veriyorlar. Bilinç yok. Hiç bir organ cevap vermiyor. Sadece kalbi atıyor. Doktor hazırlıklarını yapın dedi. Bekliyoruz.”

Oytun Şanal kimdir?

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Oytun Şanal kendisi gibi dublaj sanatçısı olan ve Dallas dizisindeki Suel Ellen’ı seslendiren Elçin Şanal’la evli. Dublaj sanatçısı çiftin Cenk Şanal isimli bir oğlu ve iki yıl önce kaybettikleri Elif Şanal isminde bir kızları vardı.

Seslendirme sanatçısı olan Şanal, Uzay Yolu’nda Kaptan Kirk’ü, Dallas’ta J.R. Ewing’i seslendirdi.

Ayrıca Çocuğun Var Derdin Var ve Sihirli Annem dizilerinde rol aldı. Elçin Şanal ile evli olan Oytun Şanal’ın bir kızı bir de oğlu var.


#Oytun Şanal
#Uzay yolu
#JR Ewing
#Dallas
#Cenk Şanal
#Elçin Şanal
5 years ago
default-profile-img