|

Paris'te mülteci karikatür sergisi

Paris'te ünlü karikatürist Oğuz Peker'in eserlerinden oluşan "Avrupa tarafında mültecilerin Algısı" (Perception des Refugiés par l'Europe) isimli karikatür sergisi düzenlendi.

Yeni Şafak
08:16 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 08:05 - 11/03/2016 Cuma
DHA

Paris Anadolu Kültür Merkez'in de düzenlenen sergi açılışına Unesco'nun Türkiye Nezdinde Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Konsolos Fatma Sağlıcak, Ressam Ömer Kaleşi çok sayıda Fransız ve Türk Konuk katıldı.



Karikatürist Oğuz Peker Konuşmasında “Aslında karikatür gülümseten bir şeydir. İnsanlara hoş vakit geçirtecekmiş gibi düşünülür ama bazen konu gereği böyle hüzünlü sahnelerde ifade eder. Bunları gülmekten ziyade tarihe bir not düşmek ve anı notları diye kabul edin“ dedi.



Unesco'nun Türkiye Nezdinde Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ise mülteciler hakkında gelişmiş ülkekerin duruma duyarsız kaldığını belirterek şunları söyledi: "Karikatürlerde Suriyeli sığınmacılara ayrılan bölümün insanlık dramını, dünyanın gelişmiş ülkelerin sergiledikleri duyarsızlığı, kendi merkezli düşünceleri incitmeden ama hafifçe yer yer acıtarak ifade ediliyor"



Büyükelçi Botsalı ise şöyle konuştu, “Bütün Sivil Toplum örgütlerimizin, derneklerimizin incitmeden kırmadan köprüleri atmadan bulunulan ülkelerdeki yabancı dostlarımıza gerçekleri anlatma faaliyetlerini, hızlandırmaya artırmaya davet ediyorum “dedi.



Oğuz Peker'in karikatür sergisine büyük ilgi olduğunu söyleyen Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Demir Önger, Serginin Suriye'den gelen göçmenlerin dramını dile getiren, Ege denizinde yüzlerce kayıp olarak ölenleri ve Avrupa'nın tutumu ile ilgili çok enteresan mesajlar verdiğini söyledi.



Sergi 10 Nisana kadar ziyaret edilebilecek.


#Avrupa tarafında mültecilerin Algısı
#karikatürist Oğuz Peker
#Paris
8 yıl önce