|

Patani'de 'doğan' Furkan

Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın adını yaşatacak yetimhanenin tamamlandığını, gazeteci Âdem Özköse sosyal medya hesabından duyurdu.

Yeni Şafak
15:56 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:46 - 6/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıllarda İsrail'in uluslararası sulardaki yardım filolarını vurması İsrail tarihine kara leke olarak geçmişti. Gazze'ye sadece maddi yardım ulaştırmayı amaçlayan bu filolardan biri de Mavi Marmara adındaki gemiydi. Gemiye yapılan saldırılar; aktivistlerden bir kısmının şehit edilmesi, bir kısmının yaralanması ve gemilerin yolcularıyla birlikte rehin alınmasıyla sonuçlanmıştı. Şüphesiz bu şehitlerden en dikkat çeken isim 19 yaşındaki Furkan Doğan'dı.



Geçtiğimiz senelerde Patani'de Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi'nin açılacağını ilan eden Âdem Özköse, merkezin 3 katlı olacağını ve yaklaşık 40 yetime yuva olacağını belirtmişti. Özellikle gençlerden yardım isteyen Özköse, sosyal medya hesabından merkezin yüzde yetmişinin tamamlandığının müjdesini verdi.







Tayland'ın güneyinde bulunan Malezya sınırındaki Patani'de yaşayan Malaylar, bugün bölgede binlerce asker bulunduran ve sürekli bir askeri denetimde bulunan Tayland yönetiminin yıllardır süren baskı ve asimilasyonu altında…






#Patani
#Furkan doğan
#İHH
#mavi marmara
8 yıl önce