|

Pazar Eki'nde bu hafta

Yeni Şafak Pazar Eki, birbirinden zengin içerikli haberleriyle bu hafta da evinize konuk oluyor. Dünya sanatçıları Filistin için ayaklanırken, ülkemizin ünlü yönetmenlerinden biri olan Andaç Haznedaroğlu, Suriyeli mülteci çocuklarla çektiği "Misafir" filmiyle büyük ses getiriyor.

Yeni Şafak
10:25 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 11:13 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak Pazar Eki bu hafta da dopdolu!
Yeni Şafak Pazar Eki bu hafta da dopdolu!

Yeni Şafak Pazar Eki, en zengin kültür-sanat içerikleriyle yine sizinle buluşuyor.

Suriyeli mülteci çocuklar ile birlikte "Misafir" filmini çeken Andaç Haznedaroğlu bu hafta Pazar Eki'nde. Ayrıca yemek tariflerinden, çocukların beslenme çantası içeriklerine kadar birçok haber ekte.

İşte Pazar Eki'nin öne çıkan haberleri:

Bu göç Amerika’da olsa bin film çekilirdi

Yönetmen Andaç Hazenderoğlu’nun, Türkiye’deki mültecileri anlatan Misafir filmi vizyona girdi. Göç filmlerinin fazla olmadığına dikkat çeken yönetmen, “Düşünsenize en büyük göç yaşanıyor toplasanız on tane film yapılıyor. Bu göç Amerika’da ya da Avrupa’da olsaydı şimdi binlerce film yapılmıştı.” diyor.

İsrail’e kültürel boykot yükselişte

Filistin işgaline en güçlü tepki kültürel alanda veriliyor. 2005 yılında başlayan ve son yıllarda giderek yükselen kültürel boykot hareketinin müzik ayağını sizin için ele aldık. Son yıllarda dünyaca ünlü pek çok isim İsrail konserlerini bir bir iptal ediyor. İsrail karşıtı gruplar Güney Afrika’da ekili olan bu tür boykotların Filistin’in kurtuluşu için bir basamak olacağından emin.

Nerede çığlık varsa yüzünü oraya çevirdi

Geçtiğimiz hafta Londra'da insani hizmet ödülü alan Emine Erdoğan yıllardır dünyanın dört bir yanındaki sorunlar için kampanyalar düzenliyor. Erdoğan şimdiye kadar eğitim, çevre ve kadınlarla ilgili de sayısız projeye imza attı. Adeta dünyada nerede çığlık varsa yüzünü oraya çevirdi.

Şekersiz reçel mümkün

Sağlıklı kalabilmek için şekerden kaçınıyoruz. Ancak alışkanlıkları değiştirmek de hayli zor. Ancak alternatif tariflerle sağlıklı lezzetler elde etmek mümkün. Bu hafta şeker içermeyen reçel tariflerimiz var.

Kahvaltıyı es geçmeyin

Uzun bir yaz tatili sonrasında binlerce çocuk okula dönüyor, binlercesi de geçtiğimiz hafta ilk kez “Merhaba” dedi. Sabahın ilk ışıklarıyla okula gidecek çocuklar için kahvaltı çok daha önemli.

#Pazar Eki
6 yıl önce