|

Ramazan Yazıları bu sergide

Albayrak Grubu’nun 2017 takviminde yer alacak, tamamı özgün eserlerden oluşan “Ramazan Yazıları” adlı geleneksel hat ve tezhip ürünleri sergisi açıldı. 22 sanatçının eserlerinin görücüye çıktığı serginin açılışına Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:27 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Hat ve tezhip sergisi, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri, Nuri Albayrak, Kazım Albayrak, Mesut Albayrak ve Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün katılımıyla Albayrak medya binasında açıldı.
Hat ve tezhip sergisi, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri, Nuri Albayrak, Kazım Albayrak, Mesut Albayrak ve Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün katılımıyla Albayrak medya binasında açıldı.

Albayrak Grubu'nun 2017 takviminde yer alacak, tamamı özgün eserlerden oluşan “Ramazan Yazıları" adlı geleneksel hat ve tezhip ürünleri sergisi açıldı. Serginin açılışına Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de katıldı. Her yıl “Ramazan Yazıları" adıyla hazırlanan hat ve tezhip sergisi, Albayrak Grubu'nun 2017 takviminde yer alması için hazırlattığı eserlerden oluşuyor. İslam sanatlarını yaşatmayı hedeflediklerini söyleyen Albayrak Grubu Yönetim Kurulu üyesi Mesut Albayrak, “Hat sanatına bizim de mütevazi bir katkımız olsun istedik. Hat, unutulmaya yüz tutan bir sanat dalı gibiymiş gibi görülüyor ama tam aksine çok popüler olmaya başladı" dedi.



Mesut Albayrak, “Eserlerin alanında uzman kişiler tarafından hazırlandığını söyleyerek, “Gördüğünüz eserleri yapan hattatlar günümüzün en iyi diyebileceğimiz jenerasyonları. Onlarla birlikte iyi bir iş çıkaralım istedik. Çok hat takvimi var ama bizim yaptığımız hat takvimi aralarında seçilmiş hattat ve müzehhibelerden ve sanatçılardan oluşuyor" diye konuştu.





1 AY SERGİLENECEK


Hicri takvime göre 1437 (2016) Ramazan ayında yazılan eserlerin tezhipleri daha sonra alanında uzman müzehhipler tarafından yapıldı. Albayrak Grubu'nun her yıl gelenekselleştirdiği hat takviminin içeriğini teşkil eden yazılar, 1 ay boyunca sergilenecek. Sergide 9'u Celi Sülüs, 2'si Celi Talik ve 1'i de Kufi metoduyla olmak üzere 12 eser bulunuyor. Çalışma, Albayrak Grubu olarak bu sanatın günümüzde yaygınlaşması, rağbet görmesi, unutulmaması, teşvik edilmesi ve gündeme gelmesi için destekleniyor.



22 SANATÇI ÇALIŞTI


Sergide bulunan eserler, Hattatlar; Abdurrahman Depeler, Bekir Çetintaş

,

Doç. Dr. Fatih Özkafa, Ferhat Kurlu, Muhammed Yaman,

Mustafa Parıldar, Muhammet Fatih Yıldız, Nurullah Özdem, Ömer Faruk Özoğul, Sami Naddah, Seyit Ahmet Depeler, ile Yılmaz Turan ve müzehhipler, Ayten Tiryaki, Ayşe Sayın, Belgin Tuna, Beyza Tuna, Ebru Senanur Çağıl, Emine Elif Akyüz, Fatma Zehra Yıldız, Reyyan Şeyda Gönen, Simanur Uzun, Şeyma Okur'un katkılarıyla ortaya çıktı.


#Albayrak Grubu
#Ramazan Yazıları
#Hat ve tezhip sergisi
7 yıl önce