|

RTÜK zararlı yayınları affetmiyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, son yıllarda çocuklara zarar veren yayınları tolere etmedi. Zararlı içerikleri saat 23.00'ten önce yayınlayanlara acımadıklarını söyleyen RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, bu konuda hassas olduklarını belirtti. RTÜK'e gelen cezaların en çok çocuklar için olduğunu ifade eden Yerlikaya, şiddet içerikli yayınları engellemek için projeler başlatıldığını kaydetti.

Yeni Şafak
10:22 - 25/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:26 - 25/04/2016 Pazartesi
AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, "Yayıncılar yaptıkları programı inceliyor ve çocuklara zararlı yayınları saat 23.00'ten sonraya bırakıyor. Zaman zaman bunu ihlal edenler var. İhlal olduğunda bu konuda çok acımasızız" dedi. Yerlikaya, yaptığı açıklamada, çocukların ülkenin geleceği olduğuna işaret etti. İyi eğitim ve ahlakla yetişmiş nesillerin Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağını ifade eden Yerlikaya, çocukların gelişimi konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini belirtti.



'RTÜK olarak hiç toleransımız yok'


RTÜK olarak çocuklara yönelik şiddet içerikli yayınların engellenmesine yönelik projeler yürüttüklerini anlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:



"Akıllı işaretler uygulaması bunun başında geliyor. Çocukların izleyeceği saatlerde zararlı, şiddet ve müstehcen içerikli yayınların önlenmesi için bu projeyi yaptık. Yayıncılar yaptıkları programı inceliyor ve çocuklara zararlı yayınları saat 23.00'ten sonraya bırakıyor. Zaman zaman bunu ihlal edenler var. İhlal olduğunda bu konuda çok acımasızız. RTÜK olarak hiç toleransımız yok. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bundan önce bu yönde çocuklara yönelik zararlı yayınlara cezai müeyyide uyguladık. Bundan sonra da bu hassasiyetimiz devam edecek"





En çok çocuklar için şikayet geliyor


RTÜK'e, vatandaşların elektronik posta, telefon ve internet kanalıyla yayınlara ilişkin şikayetlerini ilettiğini aktaran Yerlikaya, şikayetlerin başında çocuklara yönelik zararlı yayınların geldiğini vurguladı.



Yerlikaya, genel ahlaka aykırı, müstehcen ve şiddet içeren yayınların şikayete konu olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız artık duyarlı. Gelen şikayetleri inceliyoruz. Uzmanlarımızın incelemesinin ardından bir ihlal söz konusuysa bunu üst kurulda görüşüp müeyyide uyguluyoruz. Aynı zamanda bu şikayetleri o kurumun izleyici temsilcisine de gönderiyoruz. Onlar da bunu irdeleyerek düzeltme yoluna gidiyor. Yani bir öz denetim oluyor" diye konuştu.





#İlhan Yerlikaya
#RTÜK
#Radyo ve Televizyon Üst Kurulu
8 yıl önce