|

Sanata Sabancı desteği

Merhum Sakıp Sabancının sanatçıları desteklemek ve teşvik etmek için başlattığı Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri 21inci kez sahiplerini buldu. Sabancı Vakfının, Sakıp Sabancının ardından sürdürdüğü sanat ödülleri kapsamında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç dereceyle mezun olan 9 öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet Altını değerinde Türk Lirası ödül verildi.

Yeni Şafak
17:05 - 14/11/2014 Friday
Güncelleme: 15:08 - 14/11/2014 Friday
DHA

Türkan Sabancı, Sevil Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayının ev sahipliğinde yapılan ödül törenine, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, öğretim üyeleri, öğrenciler, veliler ile Atilla Atasoy, Esin Demirören, Sezen Cumhur Önal, Esin Özbek, Nuran Cıngıllıoğlu, Nesrin Eyilik, Meral Özderici gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasından pek çok isim katıldı.



SANATSAL ETKİNLİKLERİN HERKES İÇİN ULAŞILABİLİR OLMASINI İSTİYORUZ


Konuşmasında eşi Sakıp Sabancının sanata ve gençlere verdiği değeri vurgulayan Türkan Sabancı şunları söyledi:

Sakıp Bey, gerçek zenginlerin sanatçılar olduğuna inanırdı. Dünyanız zengin olsun, sonra maddi zenginlik gelir derdi. Aile olarak sanatçıların yaratıcı güçlerine, bu büyük zenginliğe katkı sunmaya her zaman ayrı bir önem verdik. Sakıp Beyin bu değerli vasiyetini sahiplenip bugünlere taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sabancı Ailesi olarak sanatsal etkinliklerin herkes için ulaşılabilir olmasını sağlamak için çalıştıklarını belirten Türkan Sabancı, Bir yandan Türkiyenin birbirinden değerli sanatsal etkinliklerini destekliyoruz, diğer yandan kalıcı eserler yaratıyoruz. diye konuştu.

Türkan Sabancı konuşmasının ardından öğrencilere ödüllerini takdim etti. Öğrenciler Türkan Sabancıya kendi eserlerinden seçtikleri parçaları hediye etti.

 
#Sagıp Sabancı
#Türkan Sabancı
#Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları
#Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
#Sabancı Vakfı
9 years ago