|

Sanatçılardan "Sarıkamış Şehitlerine Türküler"

Orhan Gencebay, Gökhan Güney, İzzet Altınmeşe ve Suat Suna’nın aralarında yer aldığı ünlü bir çok sanatçı Sarıkamış Şehitleri için Kağıthane'de buluşuyor.

Yeni Şafak
15:28 - 15/02/2015 Pazar
Güncelleme: 13:32 - 15/02/2015 Pazar
Yeni Şafak

Kağıthane Belediyesi Sarıkamış'ın 100. Yılı münasebetiyle 90 bin şehidi mektuplar, fotoğraflar, makaleler ve Türkçe, Arapça, Kürtçe, Çerkesce, Lazca ve Gürcüce 6 dilde yakılan türkülerle anacak.


Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik için , 6 dilde söylenen türküler bir albümde toplandı. Allahu Ekber dağlarının eteklerinde yaşanan büyük acıyı sürekli hatıralarda tutmak isteyen Kağıthane Belediyesi'nin ünlü sanatçıların destekleriyle 2 CD'den ve bir kitaptan oluşan bir çalışma hazırladı.


Albüm ve kitap tanıtımına Orhan Gencebay, Zara, İzzet Altınmeşe, Suat Suna, Gökhan Güney, Prof.Dr. Bingür Sönmez, Recep Ergül, Bayar Şahin, Gülseven Medar, Selim Bölükbaşı, Doğan Özden, Mehtap Demir, Mustafa Tatlıtürk ve Ahmet Özdemir katılacak.


Şehitlerin Allahuekber dağlarında yaşadıklarına, günümüz gençliğinin mektuplar ve fotoğraflarla empati kurmalarını istediklerini ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, programda 6 dilde türkünün seslendirileceğini söyledi. Başkan Kılıç, ‘90 bin şehidin acısını ve Onlara duyulan vefayı sözlerinde, melodilerinde taşıyan türküleri seslendiren değerli sanatçılarımız anma programında da bizlerle olacaklar. Türküler, tarihe bırakılmış bir kayıttır. Türküler yaşananları yeni nesillere aktarıyor ve bu aktarmada rakamlar, nedenler, sonuçlar ya da olaylardan öte duygular aktarılıyor. Bizler de Sarıkamış şehitlerimizin duygularını, şehitlerimize duyulan vefanın izlerini biraya toplayan türkü albümünün tanıtımına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Programda şehitlerimizin yaşadığı bu faciayı tüm ayrıntılarıyla anlatan kitabı da tanıtacağız. “ diyerek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.


 


Sarıkamış Destanı’nın 100. Yılı münasebetiyle düzenlenecek program 16 Şubat Pazartesi günü saat 19. 30’da Kağıthane Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

#Orhan Gencebay
#Zara
#İzzet Altınmeşe
#Suat Suna
#Gökhan Güney
#Prof.Dr. Bingür Sönmez
#Recep Ergül
#Bayar Şahin
#Gülseven Medar
#Selim Bölükbaşı
#Doğan Özden
#Mehtap Demir
#Mustafa Tatlıtürk
9 yıl önce