|

Savaşın travmasını anlatacak

Jessica Lang’in 2011 yılında bir araya getirdiği eleştirmenlerin övgüyle bahsettiği modern dans topluluğu Jessica Lang Dance Company Nisan ayında İstanbul’a geliyor. Gösteri öncesi sorularımızı yanıtlayan Lang, dansın birçok duyguyu içinde barındırdığını söylüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 24/03/2015 Salı
Güncelleme: 22:18 - 23/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İş Sanat, Nisan ayında tüm dünyada çok takip edilen ve eleştirmenlerin övgüsünü kazanan modern dans topluluğu Jessica Lang Dance Company'yi ağırlayacak. Jessica Lang'in 2011 yılında bir araya getirdiği topluluk Lines Cubed, White, Mendelssohn Incomplete, The Calling, Scape, Aria, Among The Stars isimli kompozisyonlardan oluşan özel bir repertuvarla 9 ve 10 Nisan'da iki gece üst üste sahne alacak. Lang, kompozisyonları oluştururken ve bir iş üretirken dansçılarla çalışmaktan ilham alıyor.



DUYGUSAL BİRİYİM


Onların becerileri, artistik duruşları yapmak istediği koreografinin temelini ve kapsamını oluşturuyor. Kişilik olarak çok duygusal olduğunu söyleyen Lang, “Her eserin izleyende farklı bir duygu oluşturmasını önemsiyorum. Bunu bir akşam yemeğine benzetebiliriz. Nasıl bir yemekte tuzludan tatlıya kadar her tat varsa ve bu tatlar arasında iyi bir denge ve uyum varsa, dansı da böyle düşünebiliriz” diyor.



SAVAŞIN TRAVMALARI


Geçtiğimiz yıl The Wanderer'in dünya prömiyerini yapan Lang bu yıl Wounded Warriors (Yaralı Savaşçılar) projesini hayata geçireceklerini söylüyor. Ülkeleri için orduda görev alan kadın ve erkek askerlerden esinle oluşturulan proje, savaşın etkilerini, travmalarını irdeliyor.


#Jessica Lang
#Lang
#dans
9 yıl önce