|

Selçuklu torunları Çanakkale'ye gidiyor

Selçuklu Belediyesi tarafından “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” sloganı ile Konya tarihinin en büyük kültür organizasyonu yürütülüyor.

Yeni Şafak
00:10 - 20/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:14 - 19/04/2016 Salı
Diğer

Selçuklu Torunlarının Çanakkale Zaferini anlamaları ve ecdadı anmaları amacıyla düzenlenen programlarda her gün Konya'dan Çanakkale'ye karşılıklı özel uçak seferleri düzenleniyor.



Proje kapsamında önce öğrencilere okullarında Çanakkale Zaferi ile tiyatro oyunu sergileniyor ve Çanakkale Zaferi Bilgi Kitapçığı dağıtılıyor. Daha sonra program dahilinde olan okullar her gün Konya Havalanında buluşarak Çanakkale'ye uçuruluyor.



Feribot ile Gelibolu'ya geçen Selçuklu Torunları burada profesyonel rehber ve alan kılavuzları eşliğinde Çanakkale Şehitliklerini ziyaret ediyor. Kilitbahir ve Namazgah Tabyaları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Ziyareti, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Güney Cephesi, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Çanakkale Destanı Müzesi, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57.Alay, Anzak Koyu, Smülasyon Merkezi ve Conk Bayırı ziyaretlerini yapan torunlar aynı gün Çanakkale Havaalanından Konya'ya hareket ediyor.



Aynı gün kara, deniz ve havayolu kullanılıyor

Gezi boyunca rehberlerin anlatımıyla tarihi zafere yeniden tanıklık eden öğrenciler duygusal anlar yaşıyor. Öğrenciler bir günde kara, deniz ve havayolunu kullanıyor. hayatlarında ilk kez uçağa ve feribota binmenin heyecanını da yaşayan öğrenciler gezi sonrasında duygu ve düşüncelerini yazarak geleceğe not bırakıyor.



Öğrenciler ayrıca gezide çekilen fotoğrafları #bununadiask hastang'i ile sosyal medya hesaplarından paylaşarak Milli Mücadele ve Mehmetçiğin kahramanlık destanını Dünya'ya aktarıyor.



Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor Kültür Organizasyonu ile ilgili olarak "Çanakkale'yi anladığımız ve anlattığımız zaman Yeni Türkiye'yi daha sağlam temellere oturturuz" diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'da her yıl tüm 10. sınıf öğrencilerini ecdada götürmek ve ecdadın bağımsızlık ruhunu, iman gücünü genç nesle anlatmayı hedeflediklerini ifade etti.



"Seyit Onbaşı'nın iman gücünü anlamak lazım"

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ayrıca şunları söyledi; "Selçuklu 600 bin nüfusu ile Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biridir. Selçuklu'da nüfusumuzun büyük bir bölümünü gençler oluşturmaktadır. Tüm belediye hizmetlerimiz içinde gençlere ve çocuklarımıza yaptığımız hizmetlerin bizim için ayrı bir değeri var. Yeni Türkiye'yi ve Yeni Dünya'yı şekillendirecek olan gençlerimiz ülkemizin en büyük değeridir. Biz bu değerimizi geçmişle buluşturmayı ve ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir mihenk taşı olan Çanakkale Zaferimizi gençlerimize anlatmak istiyoruz. Seyit Onbaşı'nın içindeki vatan sevgisi ve iman gücünü anlamak ve algılamak lazım. Conkbayırında Mehmetçiğin yazdığı kahramanlık destanını 101 yıl sonra aynı heyecanla hissetmek lazım. Bunun için Selçuklu'da yaklaşık 12.000 öğrencimizi ve hemşehrimizi havayolu ile Çanakkale'ye götürmeye karar verdik. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız projemizi geçtiğimiz hafta hayata geçirdik. Öğrencilerimizi sabah Konya'dan alıp akşam Konya'ya getiriyoruz. Gençlerimizin gözündeki heyecanı gördüğümüzde yapılan çalışmanın ne kadar yerinde olduğuna şahit olduk. Bu projemizin başarıyla geçmesi ve gençlerimizin Çanakkale ruhunu hayatlarına yansıtmaları için üm Türkiye'den dua istiyoruz."



Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen proje ile ilgili olarak www.bununadiask.com internet sayfasından proje ile ilgili bilgilere, fotoğraf ve yorumlara ulaşılabildiği belirtildi. Yine aynı internet sitesinden kayıtların alındığı projede uçakların müsaitlik durumuna göre projeye vatandaşların da dahil edilmesinin planlandığı bildirildi.




#Selçuklu Belediyesi
#Selçuklu
#Çanakkale
8 yıl önce