Serhat Akın'dan Hummel'a tazminat davası

Yeni Şafak
12:41, 15/01/2018, PazartesiG: Güncelleme: 12:49, 15/01/2018, Pazartesi
Diğer
Serhat Akın'dan Hummel'a tazminat davası
Serhat Akın, Survivor yarışmasında tasarladığı boğa logosunun kullanılması nedeniyle dava açtı.

Futbolu bıraktıktan sonra Survivor ile adından tekrar söz ettiren Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın, kendi ismini ve kendi tasarladığı boğa logosunu kullanarak ürün satışı yaptığını iddia ettiği dünyaca ünlü spor giyim markası Hummel'in Türkiye temsilcisine dava açtı. Bin lirası maddi, 20 bin lirası manevi olmak üzere toplam 21 bin TL tazminat talep edildi.

Futbolu bıraktıktan sonra, katıldığı Survivor yarışması ile adından söz ettiren Serhat Akın (37), dünyaca ünlü spor giyim markası Hummel’ın Türkiyetemsilcisi Akbulut Tekstil’e karşı tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, Akın’ın tasarladığı boğa logosu ve ismi kullanılarak ürün satışı yapıldığı belirtildi. Dilekçede şirketin, Akın’ın şöhretinden yararlanarak haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü.

Bazı ürünlerde 'Serhat Akın' ismi kullanıldı

Yaptığı araştırmada, anılan satışların, Danimarka merkezli Hummel International’ın Türkiye temsilcisi Akbulut Tekstil AŞ tarafından yapıldığı belirlendi. “Serhat Akın SS TEE”, “Serhat Akın Shorts” ve Serhat Akın Zip Hoodie” adı verilen short, t-shirt ve sweatshirt satışlarının şirkete bağlı mağazaların yanı sıra bir çok e-ticaret sitesi üzerinden de satıldığı belirlendi.

Akın, yapılan tespitler sonrası Akbulut Tekstil’e ihtarname çekti. İhtarnamede Akın, haklarının iadesini isterken haksız kullanıma da son verilmesini istedi. Şirket adına cevap olarak gönderilen ihtarnamede olumlu bir sonuç çıkmayınca Akın dava yoluna gitti.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/01/15/12/45/resized_8161f-d6266d23erer.jpg

Bin lirası maddi, 20 bin lirası manevi olmak üzere toplam 21 bin TL tazminat talep edildi.
Survivor'da tasarladığı boğa logosu kullanıldı

Bakırköy 1. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesinde geçen hafta cuma günü açılan davada, Akın’ın bilinen bir isim olduğu kaydedildi. Avukat Çağrı Çetin’in imzasını taşıyan dava dilekçesinde Akın’ın Survivor yarışması esnasında, kendi tasarladığı boğa logosu olan t-shirti giydiği kaydedildi.

Hürriyet'in haberine göre, davalı şirketin, Akın ile herhangi bir sözleşme imzalamadan adını ve kendi tasarladığı boğa figürünü kullandığı belirtilen dava dilekçesinde “Tek taraflı gerçekleşen bu satıştan müvekkilin rızası yok. İsmi haksız olarak kullanıldı” denildi. Dilekçede taraftarın Akın’a “Kadıköy Boğası” lakabı taktığı Akın’ın “Boğa” figürü ile özdeşleştiği kaydedildi. Dava dilekçesinde, taraftarın, Akın'a 'Kadıköy Boğası' lakabı taktığı belirtildi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026