|

Simit satarken Suriyeli yetimleri unutmadı

Kurban Bayramı'nda savaş mağduru çocuklara dağıtmak üzere hayırseverlerden 2 bin parça kıyafet toplayan simitçi Erkan Ayhan, topladığı kıyafetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekipleriyle sınır bölgesinde dağıtarak Suriyeli yetim çocukların yüzünü güldürecek.

Yeni Şafak
10:02 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:23 - 11/08/2018 Cumartesi
AA
Kocaeli'de yaklaşık 16 yıldır simit satan Erkan Ayhan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Suriyeli yetim çocuklar için bayramlık kıyafet topluyor.
Kocaeli'de yaklaşık 16 yıldır simit satan Erkan Ayhan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Suriyeli yetim çocuklar için bayramlık kıyafet topluyor.

Kocaeli'de yaklaşık 16 yıldır simit satan Erkan Ayhan, dünyanın farklı bölgelerindeki mazlumlar için düzenlediği örnek çalışmalarla tanınıyor. 42 yaşındaki "Simitçi Erkan", yaklaşan Kurban Bayramı öncesi de Suriyeli yetim çocukları unutmadı. Daha önce Afrika kıtasındaki Gana'da su kuyusu açılması, ülkeleri Myanmar'da işkence ve baskıya maruz kalan Arakanlı Müslümanlar ile Esed rejimi ve destekçilerinin abluka ve yoğun saldırılarına maruz kalan Doğu Guta'da yaşayan insanlara yardım etmek için 2 günlük kazancını bağışlayan Ayhan, bu kez Suriyeli yetimlerin bayram sabahına mutlu uyanmaları için harekete geçti.

Hatay sınırına gidecek

Ayhan, 15 gün boyunca bir yandan simit sattı, diğer yandan kıyafet topladı. Hazırlıklarını tamamlayan Ayhan, şimdiye kadar topladığı 2 bin parça giysiyi, Suriyeli yetimlere dağıtmak için Hatay sınırına gidecek. Ayhan, burada İnsan Hak ve Hürriyetleri İHH'ya bağlı ekipler aracılığıyla çocuklarla bir araya gelip bayramlıklarını hediye edecek. Ramazan Bayramı'nda mülteci kamplarına giderek yetim çocuklara 800 çift ayakkabı dağıttığını dile getiren Ayhan, "Kurban Bayramı'nda da elbise getirmek için kardeşlerime söz verdim. Sözümü tutmak için 15 gün önce de bayramlıkları toplamaya başladım. Şu ana kadar toplanan elbiseler 2 bin parçayı buldu. Gömlek, pantolon, tişört gibi her türlü eşya var. Bunları kardeşlerime giydireceğim inşallah" diye konuştu.

Sosyal medyadan destek veriyorlar

Özellikle sosyal medyadan ulaşarak, yurt içi ve dışından birçok kişinin kendisine destek verdiğini aktaran Ayhan, mazlumların, yetimlerin sesi olmak için elinden geldiğince uğraştığını belirterek, "Hem simit satıp hem de bu tür işlere vakit ayırmak zor olmuyor. O çocukların orada bombaların altında yaşadığını düşününce biz burada cennette yaşıyoruz. O yüzden bir zorluğu yok. Çocukların o sevincini, mutluluğunu görmek her şeye değer" ifadelerini kullandı. Zor durumdaki yetimlere, mazlumlara yönelik projeler düzenlemeye devam edeceğini vurgulayan Ayhan, "Reisimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Durmak yok, yola devam' diye bir sözü var. Allah nasip ederse ondan aldığım güçle yola devam edeceğim. Cumhurbaşkanımız mazlumların sesi olduğu için ben de ona ayak uydurmaya, onun yolundan gitmeye çalışıyorum" değerlendirmesinde bulundu.



#simitçi Erkan
#Suriyeli yetimler
#kocaeli
#bayramlık
6 yıl önce
default-profile-img