Sokaklardan karton toplayan iki çocuk annesi kadının feryadı: Her şey çocuklarım okusun diye

10:01, 14/10/2019, Pazartesi
IHA
Sokaklardan karton toplayan iki çocuk annesi kadının feryadı: Her şey çocuklarım okusun diye
Songül Baykal, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için karton toplayıp satıyor.

Ordu’da yaşayan iki çocuk annesi Songül Baykal, çocuklarının geçimini sağlayıp okul masraflarını karşılayabilmek için sokaklarda karton ve kağıt topluyor. Eşinden ayrı yaşayan kadının tek dileği ise çocuklarının okutup, meslek sahibi olmalarını sağlamak.

Altınordu ilçesi Kumbaşı Mahallesi’nde okul çağındaki iki çocuğu ile birlikte yaşayan 36 yaşındaki Songül Baykal, çocuklarının ihtiyaçlarını ve okul masraflarını karşılayabilmek için gecesini gündüzüne katarak sokaklarda karton ve kağıt topluyor.

Bir süre önce eşinden boşandığını, kendisine ve çocuklarına bakabilmek için sokaklarda çöpleri karıştırdığını anlatan Baykal, başka bir geçim kaynağı olmadığını belirterek, yardım beklediğini belirtiyor. İki çocuk annesi kadın, tek hayalinin ise çocuklarının eğitimlerini tamamlayıp, meslek sahibi olmaları.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/10/14/09/53/resized_221cb-a7ce32e0a827442_05.jpg

Zor geçiniyor

Bir süre önce geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrıldığını ifade eden iki çocuk annesi Songül Baykal, şu şekilde açıklamada bulundu:

“Bazı komşular çocukları yurda vermemi söylüyor. Bir anne yurda çocuklarını bırakamaz. Aç da kalsam vermem. Ben sokaklarda karton topluyor ve onunla geçinmeye çalışıyorum. Tek isteğim bana yardım edilmesi ve bir el uzatılması. Çocuklarım için bana el uzatılsın, benim tek dileğim bu. Karton toplamaya da çocuklarımla birlikte gidiyoruz. Onları da yanımda götürmek zorundayım.”


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/10/14/09/54/resized_da693-9bf9bf97a827442_04.jpg

“Kartonları satınca hangi ihtiyacı karşılayacağımı bilemiyorum”

Maddi sıkıntılar çektiğini ve karton toplayarak çocuklarının ve kendisinin ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden Baykal, “Şu anda evde tüp bittiği için yemek yapamıyorum. Yemeye hiç bir şey yok. Kartonları satınca hangi birisini karşılayacağımı bilemiyorum. Evdeki eşyalar da bizim değil, ev sahibimizin. Benim buraya ait bir şeyim de yok. Buradan gidersem bir bavul alıp gidiyorum" diye konuştu.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/10/14/09/54/resized_b6ddd-4f78a148a827442_01.jpg

Çocuklarının okul kıyafeti yok

Artık dayanacak gücü kalmadığını ve yetkililerden ve maddi durumu iyi olanlardan destek istediğini ifade eden Baykal, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Çocuklarım okula gidiyor ama okul kıyafetleri yok. Ben bitmiş gibiyim, çocuklarım için her şey yaparım” ifadelerini kullandı.

“Tek dileğim çocuklarımın okuması”

Çocuklarının yeterli eğitimi alarak görev almalarının tek hayali olduğuna değinen anne Baykal, “Benim tek dileğim onların okuması. Onların benim gibi olmasını istemiyorum. Benim oğlumun psikolojisi çok bozuk. Defalarca kazalar atlattı ama Allah’a çok şükür bana bağışladı. Onların okuyup meslek sahibi olmalarını istiyorum, tek dileğim bu" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026