|

Spora çok meraklıydı

İlk sayısını Mehmet Akif Ersoy'a ayıran Milli Hikaye Dergisi, milli şairin pek bilinmeyen okçuluk ve güreş merakı ile İstanbul sevdasına odaklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2016 Salı
Güncelleme: 22:05 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Milli Hikaye dergisi, sayısıyla okurla buluştu. Milli şahsiyetlerin hayatlarını, yaşam biçimlerini, sevdiği mekanları ve kişisel hobilerini okurlarıyla buluşturacak dergi ilk sayısını Mehmet Akif Ersoy'a ayırdı. Derginin yazı işleri müdürü Mehmed Arif İncegül "Milli irade" kelimesinden yola çıkılarak derginin adının "Milli Hikaye" olduğunu ifade ederek "Portre dergisi Türkiye'de pek yok. Biz de kimleri anlatabileceğimizi düşündük. Farklı insanların biyografilerini değil, bizlere mal olmuş şahsiyetlerin biyografileriyle sokak veya objeleri, kültürü veya edebiyatı anlatabileceğimizi düşündük" dedi.



BOĞAZI YÜZEREK GEÇTİ


Dergide evrensel konulara da yer verildiğini aktaran İncegül, "Millilik kavramı bizi kısıtlamadı daha da önümüzü açtı. Bize dokunan her şeyi konu ediniyoruz. Bu dergide Türkiye vatandaşı olmasa da bizimle hemhal olmuş, her alandaki insanların portreleri yer alacak. Bu sayıda örneğin Mehmet Akif'i işledik, onun İstanbul'u'nu insanlar bilmiyorlar. Okçuluk yaptığını, güreşçi olduğunu veya Boğaz'ı yüzerek geçtiğini bu dergide okuyacaklar" şeklinde konuştu.


#Milli Hikaye dergisi
#Mehmet Akif Ersoy
7 yıl önce