|

Su altında oyun oynadılar

Muğla''nın Fethiye İlçesi'nde 6 dalgıç, deniz altında iskambil kağıtlarıyla pişti oynadı. Dalgıçlar amaçlarının Türkiye'de dalışı tanıtmak olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:17 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:21 - 22/02/2016 Pazartesi
DHA

Dalgıç ve sualtı rehberi 30 yaşındaki Önder Diktaş ile dalgıçlar Taylan Güleryiz ve Ahmet Şanlı, dalış için 40 kişilik grupla Fethiye Körfezi'ne tekneyle 45 dakika mesafedeki Dalyan Koyu'na gitti. Hazırlıkların ardından 5 metre derine inen dalgıçlar, dalış grubuyla bir süre su altını keşfetti. Dalış bölgesinde sualtı zenginliklerini inceledikten sonra bir grup üyesi, su altında pişti oynamayı teklif etti. Fethiye'ye tatil için gelen gencin isteğini geri çevirmeyen dalgıçlar suyun 5 metre altında iskambil kağıtları dağıtarak pişti oynadı. Oyun sırasında sudaki akıntı dalgıçları zorladı. Deniz dibindeki pişti 10 dakika sürerken dalgıçlar bu anları sualtı kamerasıyla görüntüledi.



Dalmaya gelen grup üyelerinden su altında pişti oynama talebi gelince kabul ettiğini belirten Önder Diktaş, "Koya gittiğimizde arkadaşlar su altında pişti oynamak istedi. 20- 25 dakika gezindikten sonra pişti oynadık. Amacımız Türkiye'de ve dünyada dalışı tanıtmak. Dalış çok az tanınıyor. Bunu aşmak istiyoruz" dedi.




#Önder Diktaş
#Taylan Güleryiz
#Ahmet Şanlı
#Muğla
#Fethiye
#dalış
#dalgıç
#Fethiye Körfezi
8 yıl önce