|

Sunal ailesi telif davasını kaybetti

36 filminden telif alamadıkları için Gülşah Film'e dava açan Kemal Sunal'ın ailesi mahkeme kararınca haksız bulundu.

Yeni Şafak
09:50 - 4/09/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 09:59 - 4/09/2018 الثلاثاء
Diğer
Kemal Sunal'ın ailesinin 36 film için istediği telif hakkı mahkeme kararınca reddedildi.
Kemal Sunal'ın ailesinin 36 film için istediği telif hakkı mahkeme kararınca reddedildi.

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Kemal Sunal'ın ailesi ile Gülşah Film arasında yıllardır süren mahkeme sonuçlandı. Sunal'ın oğlu Ali Sunal, kızı Ezo Sunal ve eşi Gül Sunal, 36 filmin, sinema gösterimleri dışında Gülşah Film tarafından yıllarca çeşitli televizyon kanallarına satıldığını, bu filmlerin sayısız kez yayınlandığını, davalı şirketin ciddi maddi gelir elde ettiği halde kendilerine herhangi bir telif ödenmediğini söylemişlerdi.

Davalı Gülşah Film ise davaya konu filmlerin en eskisinin 1975, en yenisinin ise 1990 yılı yapımı olduğunu, 1995'ten önce yapılan filmlerle ilgili kanunda herhangi bir düzenleme olmadığını belirterek davanın reddini istedi. Mahkeme, önce Sunal Ailesi'nin yaklaşık 850 bin lira telif hakkı kazandığına karar verdi. Ancak Gülşah Film, mahkemenin kararına itiraz edince dosya Yargıtay'a taşındı.


Sabah gazetesinin haberine göre yargıtay, davayı Gülşah Film lehine bozdu; dava yeniden görülmeye başlandı. Mahkemenin iki ay önce çıkan gerekçeli kararında; Gülşah Film haklı bulundu. Mahkeme, hakların yapımcıya devredildiğini söyleyerek davanın reddine karar verdi.

#Kemal Sunal
#Sunal ailesi
#telif hakkı
#Gülşah Film
٪d سنوات قبل