|

Suriyeli Maya'nın hayali gerçekleşti

Kendisi gibi yürüme engelli olan babasının PVC boru ve konserve kutusundan oluşturduğu aparatla yürümeye çalışan Suriyeli Maya Meri, tedavi için geldikleri Türkiye'de protez ayaklarına kavuştu.

Yeni Şafak
15:22 - 7/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:50 - 7/07/2018 Cumartesi
AA
Tedavisi başarıyla tamamlanan küçük Maya artık protez ayakları ile yürüyebilecek.
Tedavisi başarıyla tamamlanan küçük Maya artık protez ayakları ile yürüyebilecek.

İdlip'teki bir kampta yaşamını sürdüren engelli kız çocuğu Maya, babasının PVC boru ve konserve kutudan yaptığı "ayaklarıyla" okuluna gidiyordu. Maya, çoğu zaman canını yakan boru ve tenekeleri çıkarıp sürünmek zorunda kalıyordu. Küçük Maya'nın tek hayali protez sahibi olup yürüyebilmekti. Tedavi için Türkiye'ye gelen Maya, protez ayaklarına kavuştu.


Maya protez ayaklarına kavuştu

Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak, İdlib'teki Ser Ceble kampında ailesiyle yaşayan 8 yaşındaki Suriyeli Maya'nın hayata tutunma çabası fark edilmişti. Doğumda yaşadığı sorun sebebiyle ayakları diz altından kesilen ve babası Muhammed el Meri'nin konserve kutusundan yaptığı aparatla yürümeye çalışan Maya'ya ve babasına, Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık, Türkiye'ye getirilmesini sağladı.

Durumu sosyal medyadan öğrenen protez uzmanı Mehmet Zeki Çulcu da Maya ile doğuştan engelli olan babasının protezlerini yapacağını belirterek, tedavi sürecini başlatmıştı. Tedavisi başarıyla tamamlanan küçük Maya artık protez ayakları ile yürüyebilecek.




#Maya el Meri
#Muhammed el Meri
#İdlip kampı
6 yıl önce