|

Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı. Annesinin ağır bir enfeksiyon geçirdiğini kızı Binnaz Avcı sosyal medya hesabından duyurdu. Suzan Avcı'nın sağlık durumu nasıl? Suzan Avcı kimdir? İşte detaylar...

Yeni Şafak
14:58 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:06 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ekim ayında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Suzan Avcı, bu sefer enfeksiyon kaptığı için tedavi altına alındı.
Ekim ayında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Suzan Avcı, bu sefer enfeksiyon kaptığı için tedavi altına alındı.

Binnaz Avcı, sosyal medya hesabından ünlü Yeşilçam oyuncusu olan annesi Suzan Avcı'yı ağır bir enfeksiyon sonucu hastaneye yatırdığını açıkladı. Binnaz Avcı, yaptığı son paylaşımda annesi Suzan Avcı'nın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

'Ağır bir enfeksiyon sonucu annemi hastaneye yatırdım. Dualarınızı eksik etmeyin. Hamdolsun kötüye gitmiyoruz, ama hastanedeyiz yarınki testlerimiz önemli dualarınızı bekliyoruz.'

Suzan Avcı, ekim ayında 54'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde de otelin lobisinde fenalaşmıştı.

SUZAN AVCI KİMDİR?

Suzan Avcı, 25 Eylül 1937 tarihinde Bursa'da dünyaya gelmiştir. 1937'de Bursa'ya göç eden bir ailenin kızı olarak, Bursa'da doğdu. Annesi Kırım Tatarı, babası ise Kazan Tatarı'dır. Suzan Avcı 1943 yılında babasını kaybetti. Annesi ve üç kız kardeşiyle birlikte yaşamaya başladı. İlkokulu bitirdikten sonra İstanbul'a taşındılar ve annesinin çalıştığı tekstil fabrikasında çalışmaya başladı.

1956 yılında başladığı sinema kariyerinde özellikle Yeşilçam filmlerinde kötü karakteri canlandırdı. Filmlerinde iyi kadınlar kadar önemli rollere sahip olan Avcı kötü kadın imajıyla bütünleşti. 1966 yılında Turist Ömer filminde oynadı. Yeşilçam'ın en üretken olduğu dönemler olan 1960'lı ve 1970'li yıllarda Fikret Hakan'dan Fatma Girik'e , Yılmaz Köksal'dan Hülya Koçyiğit'e kadar onlarca sinema oyuncusu müzik plakları doldurmuşlardı. Bu plak yapan sinemacılar kervanına Suzan Avcı da da katıldı ve bir 45'lik plak doldurdu.


#Suzan Avcı
6 yıl önce