|

Tefekkür ederek çiziyorum

Ayşe Şakire Aydın'ın yeni sergisi Dolmabahçe Sarayı Resim Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Aydın, "Tefekkür ettiğim ne varsa resmettim” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2016 Salı
Güncelleme: 00:52 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Kainattaki mükemmel düzen karşısında Allah'ı düşünüp onun yarattıklarına tefekkür ederiz. Kimimiz hamd eder, kimimiz bundan ders çıkartırız. Ressam Ayşe Şakire Aydın ise etrafında gördüğü güzellikler karşısında tefekkürü tuvallerine yansıtıyor. Dolmabahçe Sarayı Resim Galerisi'nde 3'üncü kişisel sergisini 'tefekkür' teması üzerinde işleyen sanatçının 66 eseri sergileniyor. Aydın, sergideki eserleri için “Tefekkür ettiğim ne varsa resmettim. Resim yaparak rahatlıyorum.” diyor. Aydın'ın pastel ve yağlı boyadan oluşan ve 3 yılda tamamladığı eserleri 28 Şubat'a kadar görülebilir.



BAKIŞLARDAN ETKİLENİYORUM


Peyzaj resimlerinde İstanbul'u konu edinen sanatçı portre resimlerinde ise farklı coğrafyalardan yüzleri tuvale aktarıyor. Resim yapmaya başlamadan önce kendisine huzur ve dinginlik veren fotoğraflara baktığını söyleyen Aydın, portre fotoğraflarındaysa acı, mutluluk ya da bilgelik duygusunu hissettiği insanları seçiyor. Bir tabloda Afganlı bir çocuğu, başka bir tabloda Afrikalı bir kadını çizen Aydın, kimi zamansa bilge bakışlı dedeleri resmediyor. Steve McCurry gibi ünlü fotoğrafçıların fotoğraflarından esinlenen Aydın, yüzlerce kare arasından kendisini cezbedenlerin üzerinde çalışıyor.







YARADANIN YARATTIKLARIYLA RESİMLER AYNI DEĞİL


Türk Sanat Müziği eşliğinde resimlerini yapan Aydın, tüm eserlerinin tefekkür hissini uyandıracağını söylüyor. Aydın, "Başladığım işi bitirmek gibi bir huyum var. Sadece bu sergide Yaradan'ın yarattıkları karşısında benim resmettiklerim aynı değil. Muhteşem yaratıcılığı karşısında işte bu yüzden tefekkür ediyoruz. Onun eserlerini resme bile olduğu gibi aktaramıyoruz" diyor.



Bakış açım değişti


Davranış bilimleri mezunu olan Aydın, 17 senedir resimle uğraşıyor. Javad Soleimanpour, Recep Kaplan, Mehmet Nacafzadeh ve Uğur Mine Tamay gibi 6 farklı hocadan atölye dersleri alan Aydın, 55 yaşında 4 çocuk annesi. Aydın, resmin bakış açısını değiştirdiğine inandığı için kendini geliştirmeye devam ediyor. Toplumsal ve kişisel sorunlar karşısında sanatın ruhunu nakış gibi işlediğini söylüyor.



#Ayşe Şakire Aydın
#Peyzaj resimleri
#Türk Sanat Müziği
#Dolmabahçe Sarayı Resim Galerisi
8 yıl önce