|

Teletabiler’in acı günü: Tinky Winky hayatını kaybetti

BBC’nin efsane çocuk programı Teletabiler’den mor renkli Tinky Winky karakterini canlandıran Simon Shelton Barnes, 52 yaşında hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
15:52 - 23/01/2018 Tuesday
Güncelleme: 15:57 - 23/01/2018 Tuesday
Diğer
BBC'de ekrana gelen Teletabiler isimli çizgi filmi Türkiye'de de izleniyordu.
BBC'de ekrana gelen Teletabiler isimli çizgi filmi Türkiye'de de izleniyordu.

90'ların unutulmaz çocuk programı Teletabiler'in mor renkli karakteri Tinky Winky'i canlandıran Simon Shelton Barnes, 52 yaşında öldü.

Simon Shelton Barnes, İngiltere’nin Bedfordshire kontluğunda yaşıyordu. BBC’nin bir döneme damga vuran çocuk programı Teletabiler’de Tinky Winky karakterine hayat veren Barnes, bale ve kareografi eğitimi almıştı. Tinky Winky karakteri, elinde tuttuğu çantayla tanınıyordu. Üç çocuk babası olan Barnes, Inbetweeners dizisi yıldızlarından Emily Atack’ın da amcasıydı. Teletabiler’de rol almadan önce balet olan Barnes, kariyeri için riskli olduğu gerekçesiyle başta ekipte olmak istememiş.

Daily Mail'in haberine göre, bir konuşmasında, Tinky Winky rolüne isteksiz bir şekilde başladığını belirten Simon Shelton Barnes, “Buna kesinlikle değdi. Sadece çocuklardan değil, yetişkinlerden de mektup alıyordum. Buna kesinlikle değdi” ifadelerini kullanmıştı.


#Teletabi
#Tinky Winky
6 years ago